Marie Mandelmanns ord till tittarna efter kriserna med Gustav

Marie och Gustav Mandelmann

Gustav och Marie Mandelmann har upplevt flera kriser det senaste året.
Nu avslöjar Marie vad det är som får henne att fortsätta orka.
Marie och Gustav Mandelmanns kärlekshistoria
Slå på ljud

Gustav, 55, och Marie Mandelmann, 56, har blivit så folkkära man kan bli. Med sitt TV4-program Mandelmanns gård har de nämligen kommit att bli ett av Sveriges mest älskade tv-par. Tittarna verkar inte kunna få nog av att följa paret på deras gård i den skånska idyllen, och paret själva har inte heller ledsnat på att bjuda med sig av sin vardag. Nyligen blev det klart att det Kristallen-vinnande programmet får ytterligare en säsong!

Men bakom allt som visas i rutan kämpar Gustav och Marie med sina egna problem. För det har varit ett tufft år för Mandelmanns där de genomgått flera kriser.

Precis som för hela världen har coronapandemin även drabbat Gustav och Marie. På grund av alla restriktioner tvingades de förra sommaren ta det svåra beslutet att stänga sin gård för allmänheten. Vanligtvis är gården ett populärt turistmål, men hela förra sommaren höll de alltså stängt, vilket påverkade familjen ekonomiskt.

– Vi kommer få svårt att få ihop det. Men vi fixar det. Vi är självförsörjande, sa Marie till Expressen.

Och som inte det var nog kunde de inte heller träffa sina älskade barnbarn.

Samtidigt har Gustav dragits med hälsoproblem, vilket han också berättat om. Gustav har haft ett dåligt knä, vilket till sist tvingade honom till att göra en operation.

– Våren innebär att man står på knä och hukar och böjer sig och jag hade ju det här trassliga knäet, men jag har fått ett nytt och hittills går det ganska bra faktiskt. Det är fortfarande lite svullet. Tar en stund att få ett nytt knä. Men det är det jag vill med den här våren, jag vill kunna funka som vanligt, sa han i premiäravsnittet.

Det svåraste förra året var nog ändå när de tvingades ta farväl av sin älskade familjemedlem, hunden Siri som även tittarna tagit till sina hjärtan. Marie berättade då själv om sorgen.
”Vår älskade Siri. Hon har varit med oss i 15 år. Det är med stor sorg som vår älskade Siri har somnat in idag. Älskad och saknad. 2005-2020”, skrev hon på Instagram.

Paret har trots alla motgångar fortsatt kämpa på, och de har alltid haft tittarnas stöd. Nu berättar Marie själv vad som får paret att fortsätta orka.

”Alla skriver så fina saker!!! Vi blir så berörd av alla fina ord som skrivs här om programmet. Men det är också för allt stöd av er som gör att vi orkar och inspireras till att fortsätta spela in! Tusen tack”, skriver hon i ett nytt Instagraminlägg.

Och följarna, tillika tittarna, fullkomligt öser kärlek över Marie och Gustav.

”Ert sätt att leva gör det lättare för mig att finna guldkanten på mitt eget. Trots att jag befinner mig i ekorrhjulet så lägger jag märke till förändringarna som sker runt mig. Det blir mindre gråbrunt. Och istället för februari säger jag numera senvinter. Undra vad jag och sonen då kommer att upptäcka på väg hem från förskolan”, kommenterar en följare inlägget.

En annan skriver:
”Det är ett underbart avbräck från vardagens stress och konstanta covidrapporteringar. Att få slå sig ner framför teven och få ta del av det ni delar med er av. Tusen tack”.

LÄS OCKSÅ: Tittarnas oväntade kritik efter avslöjandet om Ica-Stig: ”Tvek”

LÄS OCKSÅ: Bakom kärlekssagan med doktor Mikael – så lever hans barn idag

FOTO: TT, TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN