Gustav Mandelmann talar ut om svåra sjukdomskampen

Mandelmanns.

Det senaste året har varit tufft för Tv-profilen Gustav Mandelmann.
Han har nämligen kämpat med en svårt smärta till följd av sin operation.
– Jag vill kunna funka som vanligt, säger han.

Gustav Mandelmann om smärtan "vill kunna funka som vanligt"
Slå på ljud

Tv-profilerna Gustav och Marie Mandelmann har genom succén-programmet Mandelmanns gård blivit hela Sveriges favoritbönder. Hittills har programmet hunnits sändas i hela fyra säsonger, där man får följa parets liv på gården Djupadal, som ligger på Österlen i Skåne.

Under tisdagen har femte säsongen premiär. Redan när TV4 avslöjade att det skulle bli ytterligare en säsong av underhållningsprogrammet jublades det i kanalens kommentarsfält. Men precis som i verkliga livet är det inte alltid bara lycka på gården.

Faktum är att det har varit ett ganska tufft år för paret Mandelmanns då de på grund av pandemin tvingats stänga ner gården, de har saknat sitt barnbarn som de inte kunnat träffa och till råga på allt så har deras älskade hund Siri somnat in efter 15 år.

Gustav Mandelmans smärtsamma kamp

Men som att inte det vore nog så har också Gustav Mandelmann tvingats kämpa sig igenom en smärtsam knäoperation som var mycket större än de trott. Hans knä har nu ersatts av en protes och svullnar fortfarande upp då och då.

– Jag ville verkligen hoppa ut genom sjukhusfönstret, säger han till Expressen och fortsätter:

– Men det finns ju starka piller, och jag tog varenda som fanns. Var hög som en tall. Men sen så får man sluta med det förstås efter några veckor, och så klingar det av.

Det var efter att Gustav Mandelmann hade haft problem med ett knä som han förra vintern opererades. I första avsnittet av nya säsongen av Mandelmanns gård berättar han om hur smärtan påverkat honom.

– Våren innebär att man står på knä och hukar och böjer sig och jag hade ju det här trassliga knäet, men jag har fått ett nytt och hittills går det ganska bra faktiskt. Det är fortfarande lite svullet. Tar en stund att få ett nytt knä. Men det är det jag vill med den här våren, jag vill kunna funka som vanligt, säger han.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Oroligheterna innan inspelningen

Även hustrun Marie Mandelmann intygar att operationen har påverkat maken.

– Den här operationen för Gustav var nog mycket större än han anade innan, och det var tur att han inte visste det för då hade han nog tvekat om att göra den, säger hon i programmet.

Det var till och med oklart om de skulle kunna spela in en ny säsong på grund av operationen, men lyckligtvis löste det sig.

– Jag kämpade som fasen för att kunna gå vackert. Det var jätteklurigt, säger han till Expressen.

FOTO: Anna Wahlgren / Sydsvenskan / TT/TV4

LÄS OCKSÅ: Så är Farmen-Dag Tolstoy släkt med Leo Tolstoy och Viktoria Tolstoy

LÄS OCKSÅ: Följarnas besvikelse efter gravida Carolina Gynnings besked om podcasten

FRÅN FÖRSTASIDAN