Gustav och Marie Mandelmanns nya hund Selma – efter familjetragedin

Gustav och Marie Mandelmann

Gustav och Marie Mandelmann gick igenom en stor sorg tidigare i år.
Men efter att Gustav haft ett samtal med dottern Disa råder det nu riktig bebislycka på gården!
– Men Marie var inte så förtjust, säger Gustav Mandelmann.

Marie Mandelmann och Gustav Mandelmann har genom tv-succén Mandelmanns gård blivit hela Sveriges favoritbönder. Hittills har programmet hunnits sändas i hela fyra säsonger, där man får följa parets liv på gården Djupadal, som ligger på Österlen i Skåne.

Snart är det dags för ytterligare en säsongen och tv-tittarna kommer inte bli besvikna. Redan då TV4 gjorde klart att det blir ytterligare en säsong av det populära underhållningsprogrammet jublades det i kanalens kommentarsfält. Men precis som i verkliga livet är det inte alltid bara lycka på gården.

Mandelmann tvingades stänga ner gården

Tillsammans har Marie och Gustav barnen Aaron, Disa, Tora och Joel. Under året som har gått har familjen drabbats av stor sorg. Då coronapandemin gjorde sin oönskade entré var familjen plötsligt tvungna att stänga gården för besökare. Trots att man tidigare haft ett bokningssystem där gästerna i förhand måste boka in sig för ett besök på gården gick det inte att sköta verksamheten på ett säkert sätt vilket ledde till att paret själva tog beslutet.

Sedan dess har både Gustav och Marie Mandelmann uttalat sig öppet om hur tufft det kommande året kommer att bli ekonomiskt och det finns ännu ingen prognos för när gården kommer att kunna öppna upp igen.

Familjesorgen efter tuffa motgången

Så mitt i pandemin drabbades familjen av ytterligare en sorg. Det var i oktober förra året som hunden Siri somnade in. Siri blev 15 år gammal och har haft en betydande roll på gården då hon flera gånger synts i tv när hon vaktade hönsen.

Sällan såg man Gustav och Marie utan lilla Siri, som följde dem vart de än gick. Efter den älskade hundens död la Marie ut ett inlägg på Instagram till Siris ära:

"Vår älskade Siri. Hon har varit med oss i 15 år. Det är med stor sorg som vår älskade Siri har somnat in idag. Älskad och saknad. 2005-2020", skrev Marie då.

Splittringen efter familjelyckan

Men efter regn kommer solsken och nu råder riktig bebislycka på Djupadal. Tillsammans med dottern Disa har Gustav nämligen köpt den gårdshunden Selma. Selma kom till gården redan innan Siris död då Gustav plötsligt börjat längta efter ett nytillskott på gården.

– Jag har ju velat ha en ny råttehund eftersom Siri håller på att tackla av lite grann. Hon ligger mest vid kaminen och sover på vintern, säger Gustav i en reklamfilm inför den nya säsongen av Mandelmanns gård.

Gårdshunden Selma.

Men inte alla verkar helt nöjda med den nya lilla valpen. Faktum är att Marie sagt att hon inte ville ha någon ny hund. Men skam den som ger sig, efter sin hustrus beslut gick Gustav till dottern Disa och frågade om inte hon var sugen på lite valpgos.

– Det slog mig att tänkt om jag skulle dela den med en av våra döttrar? Delad vårdnad!, säger Gustav i reklamfilmen.

Ett mycket bra beslut tycker vi på Hänt! Grattis Gustav och Disa till världens sötaste lilla Selma!

Första avsnittet av Mandelmanns gård sänds på TV4 den 12 januari klockan 20.00.

FOTO: TV4/TT