Maria Forsblom visar upp okända familjemedlemmen – följarna i chock

MARIA FORSBLOM

Många TV4-tittare tycker att Nyhetsmorgon-profilerna Sofia Geite och Maria Forsblom är ruskigt lika.
Men nu slås de av en annan upptäckt om att Maria återigen är lik någon...
Jenny Alversjö om jobbet på Nyhetsmorgon – Det är en livsstil
0:37

Efter reklamen: Jenny Alversjö om jobbet på Nyhetsmorgon – Det är en livsstil

(0:37)

Slå på ljud

Maria Forsblom, 35, är ett mycket välkänt ansikte för TV4-tittarna och i flera år har hon gjort succé i Nyhetsmorgon.

När Soraya Lavasani, 39, var på föräldraledighet fick Maria hoppa in i hennes ställe och sända morgonshowen ihop med Martin Järborg, 42. Sedan dess har Maria gjort succé i rutan och i höstas fick hon sitt alldeles egna program: Secret song Sverige.

Även om Maria sköter sig galant i den nya satsningen Secret song så har vissa tittare varit skeptiska till programidén. Även Nour el Refai, 34, har uttalat sig om programmet och berättar att hon blir generad när hon tittar på det.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Maria Forsblom om likheten med Sofia Geite

Maria har jobbat på TV4 i massa år och en vän som hon haft under årens alla lopp är Nyhetsmorgon-kollegan Sofia Geite, 40. Maria har tidigare berättat för Hänt om sin härliga relation till Sofia, även om det ibland blir svårt att ses tids-mässigt.

– Nu är vi båda småbarnsföräldrar, men vi försöker hitta tid till att ses. Ofta blir det luncher, att vi med familjer samlas kring maten. Vi har inte gjort någon resa tillsammans eller sådär, sa hon då till Hänt.

Att Sofia och Maria är goda vänner är med andra ord ingen hemlighet och det är något som även TV4-tittarna verkar ha lagt märke till. Det är till och med vissa som förväxlat Maria och Sofias vänskap med systerskap. De tycker nämligen att tjejerna är lika som bär.

– Varenda gång Sofia jobbar så får jag meddelanden. Det kan vara exempelvis ”Hej, vilken fin topp du har i dagens sändning”. Och jag får ju svara då ”Det är inte jag”, har Maria tidigare berättat för Hänt.

Tittarnas chock efter Maria Forsbloms bild med sin mamma

Än idag är det ibland vissa tittare som förväxlar Maria med Sofia. Men Maria själv kan inte riktigt se vad det är som är så himla likt.

– Nej, jag tycker inte att vi är jättelika. Men jag kan förstå att andra tycker det. För att vi har ju liknande färger i håret och sådär, sa Maria till Hänt.

Nu är det återigen många som tycker att Maria är lik någon. Men den här gången finns det faktiskt en väldigt rimlig förklaring. Det är nämligen hennes mamma som följarna nu jämför henne med.

”Vilken varm o härlig bild o sååå lika ni är”, skriver en person.

”Du har din mammas fina leende. Du är en otroligt vacker kvinna Maria , alltid så glad å positiv”, skriver en annan.

”Går ju inte å ta miste på vem som är mor din”, skriver en tredje.

Vad tycker du? Är Maria Forsblom och hennes mamma lika varandra?

FOTO: Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN