LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Bluffen i Ernst Kirchsteigers tv-program avslöjad – TV4:s lögn

22 feb, 2022 
ERNST KIRCHSTEIGER
Jul med Ernst är ett tv-program som många svenskar följer slaviskt under december månad. I programmet får man intrycket att det spelas in hemma hos Ernst – men så är inte fallet! Nu kommer sanningen fram.
Annons
Ernst Kirchsteigers starka ord till hunden ShermanBrand logo
Ernst Kirchsteigers starka ord till hunden Sherman

Ernst Kirchsteiger, 64, är en av Sveriges mest folkkära programledare och i över 20 år har han figurerat i tv-rutan med sina olika tv-program.

År 2000 startade han programmet Sommartorpet som sändes fram till år 2008. Programmet gick ut på att Ernst och de andra programledarna renoverar ett torp under ett antal veckor på sommaren.

Men när det programmet lades ner var det dags för Ernst att pröva sina vingar och göra nya egna tv-program. Så år 2008 började han alltså med programmen Jul med Ernst och Sommar med Ernst. Programmen blev direkt super-populära och även nu, ungefär 13 år senare, är de fortfarande minst lika omtyckta.

Annons

Historiska ändringen i Sommar med Ernst

I somras skedde dock en ändring när den trettonde säsongen av Sommar med Ernst skulle sändas. Förutom att succén sändes i åtta avsnitt så skulle även massa folkkära kändisar komma och gästa Ernst i avsnitten.

Bland annat så var Sanna Nielsen, Mauri Hermundsson, Anders Bagge, Titti Schultz och Beatrice Järås på plats i den skånska sommar-pärlan. Men något som var sig likt i fjolårets säsong av Sommar med Ernst var såklart att resultatet blev alldeles fantastiskt. De ljusa färgerna i huset mötte de havs-inspirerade detaljerna i alla rummen.

Att det är nya hus i varje säsong är med andra ord ingen hemlighet. Men när det kommer till vinter-programmet Jul med Ernst är det lite annat upplägg. Där är det lätt för tittarna att tro att det är Ernsts egna hem som han befinner sig i och rustar upp för julen varje år.

Annons

Men nu bevisas sanningen!

Sanningen bakom bluffen i Jul med Ernst

Det är i den nya säsongen av tv-programmet Här bor jag som tittarna får komma hem till krögaren och tv-profilen Carl Jan Granqvist. Efter att han visat runt i de olika rummen får vi se honom gå ner mot det så kallade Ernst-huset. Men varför kallas det egentligen för "Ernst-huset"? I programmet förklarar Carl Jan hur det ligger till.

– Därför att Ernst har ju faktiskt gjort väldigt många program härifrån. Senast var det Jul med Ernst 2021 då. Och sedan är det så att det här huset är det gamla spannmålsmagasinet, så det står ganska tomt, säger Carl Jan i programmet och fortsätter:

Annons

– Så att, allt som han har gjort finns ju kvar och så har jag kompletterat med mina samlingar.

CARL JAN GRANQVIST
Carl Jan berättar sanningen om det välkända huset från Jul med Ernst
JUL MED ERNST
Ernst i Carl Jans hus.
Annons

FOTO: JANERIK HENRIKSSON / TT, TV4

Annons