LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Robinson-Marcus avslöjar matfusket: ”Fanns inga kokosnötter”

19 apr, 2023 
MARCUS EDENSKY
Robinson går ut på att överleva på vad naturen har att erbjuda. Men helt naturligt är det faktiskt inte alltid.
Nu berättar Robinson-Marcus om fusket med kokosnötterna.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Robinson Marcus Edensky om den stora bluffen i RobinsonBrand logo
Robinson Marcus Edensky om den stora bluffen i Robinson

Vårens säsong av Robinson 2023 har hittills bjudit på allt ifrån hårda tävlingar, starka känslor, svek, hunger och drastiska avhopp.

Programmet går ut på att överleva i vildmarken och i år spelas säsongen in i Langkawi, Malaysia. Men stränderna är inte så öde som man kanske kan tro, tidigare har Hänt kunnat avslöja att det inte bara är Sverige som spelar in sina Robinson-säsonger på öarna. Detta betyder att deltagarna inte får skörda områdena hur som helst.

Under årens lopp har vi fått ta del av alla möjliga fusk och lösningar som tv-tittarna aldrig får se.

Fusken i Robinson 2022 – deltagarens kritik

Något som är allmänt känt är att deltagarna får dricksvatten eftersom det hade tagit för långt tid att rena den enorma tillgången saltvatten som de har. Förra året kunde däremot deltagaren Linn Lund, 32, avslöja att produktionen även levererade salt och ett överflöd av andra produkter.

Annons

– Men problemet var ju det att det gnälldes oerhört mycket så vi behövde inte ens framställa salt själva, de körde ut salt till oss. Och jag menar, då bor vi bredvid ett hav. Om du håller på att få saltbrist, det enda du behöver göra, krasst sett, är att ta två munnar saltvatten och spä ut med ditt sötvatten i flaskan. Men det behövde vi ju inte göra, utan de körde ju ut färdigt salt till oss på burk, berättade hon för Hänt.

Linn hade också en del kritik mot programmet då hon tyckte att det var för enkelt, deltagarna fick helt enkelt för mycket gratis, tyckte hon.

Något annat som sker i Robinson är att produktionen brukar placera ut olika frukter som deltagarna då fått leta efter, men förra året fick de även solskyddsfaktor, färdigbyggda läger, ved och regnkläder!

Marcus Edensky avslöjar matfusket i Robinson 2023

I år var det dock inga frukter som placerats ut av produktionen, men nu kan deltagaren Marcus Edensky, 36, avslöja att kokosnötter levererades för fulla muggar!

– Det fanns inga kokosnötter, det fanns inga palmer där. Det var varken som man kunde bygga hyddor av eller som man kunde plocka kokosnötter ifrån. Så då blev det som så att de ger oss kokosnötter, säger Marcus till Hänt.

Kommer det stora lass då med kokosnötter eller göms de i skogen?

– Ja det ser vi. Det kommer lokalbefolkning i båtar med massa med kokos.

FOTO: TV4

Annons