ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Robinson-Linn avslöjar fusket på ön – som tittarna aldrig fick se

16 maj, 2022 
LINN LUND, JOEL HÄGGBLOM
Linn är en av veteranerna i årets säsong av Robinson. Med tanke på den tidigare erfarenheten av tävlingen hade Linn en och annan förväntning. Nu berättar hon om besvikelsen.
– De gav oss alldeles för mycket mat, säger Linn till Hänt.
Annons
Linns avslöjande om Robinson: "För lätt"Brand logo
Linns avslöjande om Robinson: "För lätt"

Robinson 2022 närmar sig finalvecka och spänningen är olidlig kring vilka som kommer befinna sig i den veckan och därmed ha chansen att kamma hem vinsten på 500 000 kronor!

Linn Lund, 31, är ett välkänt ansikte för tittarna, hon har ju varit med förr. Förra gången Linn medverkade i Robinson spelades det in på Fiji.

– Nu är det ju andra svängen jag åkte. Jag hade ju hoppats att den här svängen skulle vara mycket hårdare än Fiji, för jag tyckte ju att Fiji var för mesigt när det kom till överlevnad, förklarar Linn för Hänt.

Linn tyckte att Fiji var alldeles för lätt och hoppades därför att denna säsong skulle vara svårare och jobbigare att överleva.

– Det sa de faktiskt till mig, att det skulle bli annorlunda och hårdare. Men det blev det ju absolut inte! Alltså rent överlevnads-mässigt så utfodrar de oss med alldeles för mycket mat, säger Linn.

Linn avslöjar fusken i Robinson – produktionens leveranser

Att deltagarna får dricksvatten är dock något som hon tycker är bra, det hade tagit alldeles för mycket tid om de skulle behöva rena saltvatten. Hon menar också att om de inte hade fått vatten så hade de bara suttit under en palm och torkat ut sig själva.

Annons

Det var däremot inte bara dricksvatten som produktionen ryckte in och hjälpte till med. Nu berättar Linn om alla leveranser med saker från produktionen.

– Men problemet var ju det att det gnälldes oerhört mycket så vi behövde inte ens framställa salt själva, de körde ut salt till oss. Och jag menar, då bor vi bredvid ett hav. Om du håller på att få saltbrist, det enda du behöver göra, krasst sett, är att ta två munnar saltvatten och spä ut med ditt sötvatten i flaskan. Men det behövde vi ju inte göra, utan de körde ju ut färdigt salt till oss på burk.

Dessa saker levererades in i Robinson

Tidigare år har produktionen placerat ut olika frukter som deltagarna fick leta efter. Det här året behövde de inte ens leta, utan varorna levererades direkt till lägret.

– De körde det direkt dit till lägret, de kom ju med leveranser. Både mangos och kokosnötter körde de ut till oss, stränderna var ju helt länsade. Vi var ju sjunde landet eller någonting som var där och spelade in, säger Linn till Hänt och fortsätter:

Annons

– Men alltså hade de inte gett oss mat så hade vi ju inte kunnat hitta mat heller, det fanns ju inget heller.

Stränderna som årets Robinson spelas in på är privat-ägda och därför fick man inte hugga ner palmer hur som helst.

– Men alltså de gav ju oss alldeles för mycket mat! Jag kände att jag lider inte ens av hungern. Det enda som var jobbigt var den psykologiska terrorn, säger Linn och fortsätter:

– Jag sa till dem att jag vill helst att det ska vara så hårt så att jag kommer krypandes på alla fyra och ber Arga snickaren att skicka hem mig. Och så blev det raka motsatsen, jag gick ner totalt 1,5 kilo och det var nog vätska för man svettas lite liksom.

Linns kritik mot produktionens beteende

Förutom mangos, kokosnötter, vitaminer, solskyddsfaktor och vatten så fick deltagarna även färdigbyggda läger och regnkläder.

– Det jag är bra på är ju egentligen överlevnadsbitarna. Men det har de ju helt plockat bort. Jag har inga problem att sova dåligt, jag har inga problem att sova när det regnar eller när det jävlas, när vinden pinar. Men här får vi regnponchos, när vi kom till sammanslagningen behövde inte ens bygga ett läger, säger Linn och fortsätter:

– Nähe, där får vi ett skjul med pressening.

Även ved var något som de inte behövde fixa själva.

– Det tar ju bort alla syften. De körde till och med ut ved till oss för det hade gnällts om att det var jobbigt att tända upp eld med fuktig ved. Så, då fick vi ved också...

FOTO: TV4

Annons