Gustav och Marie Mandelmann tvingas betala böter efter missen i tv

Gustav och Marie Mandelmann

Gustav och Marie Mandelmanns tv-program har blivit en riktig tittarfavorit.
Men nu tvingas produktionsbolaget betala en bot efter en olyckshändelse som skedde under inspelningen av säsong 5.
Gustav Mandelmann om smärtan "vill kunna funka som vanligt"
Slå på ljud

Under fem säsonger har vi kunnat följa bönderna Marie Mandelmann, 56, och Gustav Mandelmann, 55, i tittarsuccén Mandelmanns gård och deras liv på gården i Djupadal på Österlen i Skåne.

Programmet om Gustav och Marie har lyckats bli sån succé att det är ett av TV4:s mest sedda. Realityserien har vunnit tv-priset Kristallen flera gånger och 2018 fick de äran att hålla ett gemensamt sommarprat.

Marie Mandelmann har också avslöjat att det blir en säsong sex av programmet.

En liten kvällspromenad upp till ensamma trädet, inte ensamma utan med ett filmteam då inspelningarna av säsong 6 påbörjats. Ikväll kan du se program 3 i säsong 5 då vi är i midsommartid och visst börjar det klia lite i odlingsfingrarna nu!”, skrev hon på Instagram.

Mandelmanns tvingades stänga ner gården under coronapandemin

Som för många andra har coronapandemin ställt till det för makarna på gården. Mandelmanns behövde stänga ner gårdsbutiken under sommaren 2020 vilket drabbade de hårt ekonomiskt.

Marie och Gustav Mandelmann lagar mat på Mandelmanns trädgårdar.
Anna Wahlgren/TT

– På sommaren brukar vi ha en gårdsbutik och bjuda in folk i vår trädgård för att visa hur vi jobbar – men det är helt stängt nu. Det kommer drabba oss väldigt mycket ekonomiskt också, sa Marie Mandelmann i somras.

Marie Mandelmann berättade dock att det trots allt inte går någon nöd på dem.

– Vi har fått skära ner otroligt mycket och det drabbar väldigt många: Säsongsanställda, men oss också. Vi måste ju kunna betala alla lån. Men det går aldrig någon nöd på oss. Även om vi får suga på ramarna, så är det helt okej, sa Marie Mandelmann i en intervju med Expressen.

Produktionsbolaget får betala böter

Den femte säsongen av Madelmanns gård spelades in under förra sommaren. Då råkade en hund springa lös i naturreservatet Sträntemölla-Försemölla på Österlen i Skåne.

På grund av att hunden sprang in i ett naturreservat blir nu produktionsbolaget för Mandelmanns gård betalningsskyldiga. Meter Television tvingas nu att betala en företagsbot på 5 000 kronor, då den okopplade hunden innebar att man gjorde sig skyldig till förseelse mot områdesskydd, uppger nyhetsbyrån Siren.

– De har beklagat att det här inträffade och sagt att de lärt sig inför framtiden, säger kammaråklagare Lars Magnusson till Nyhetsbyrån Siren.

Än så länge har inte Marie eller Gustav Mandelmann kommenterat händelsen.

LÄS OCKSÅ: Gustav Mandelmanns okända hälsoproblem – tvingad till operation

LÄS OCKSÅ: Karl Fredrik på Österlen försvinner efter kritiken

FOTO: Jonas Ekströmer/TT, TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN