LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Marie Mandelmanns beslut efter bakslaget – egna orden om krisen

01 jun, 2021 
Gustav Mandelmann, Marie Mandelmann
Det senaste året har varit tufft för makarna Gustav och Marie Mandelmann då de inte kunnat hålla gården öppen för besökare. Nu förklarar Marie hur det ligger till med pengarkrisen.
Annons
Marie och Gustav Mandelmanns kärlekshistoriaBrand logo
Marie och Gustav Mandelmanns kärlekshistoria

I fem säsonger har man fått följa bönderna Marie Mandelmann, 56, och Gustav Mandelmann, 55, och deras liv på gården i Djupadal på Österlen i Skåne. Intresset för paret har kommit att bli enormt stort och idag är de två riktigt folkkära tv-personligheter.

Under årens lopp har programmet hyllats av både tittare och recensenter, och tillsammans har de kammat hem ett flertal prestigefyllda priser.

Trots alla framgångar har den senaste tiden varit tuff. Paret Mandelmann har nämligen genomgått ett flertal kriser och har många gånger varit öppna med sina följare om vad det är som försiggår. Nyligen kunde de däremot dela med sig av ett glädjande besked.

Ett tufft år för Mandelmanns

Det var i ett inlägg på Instagram som paret glatt kunde meddela att tittarna kan pusta ut efter säsongsavslutningen av Mandelmanns. De är nämligen redan igång med ännu en säsong, trots att den senaste säsongen precis blivit avslutad. I ett inlägg på Instagram skrev Marie om det positiva beskedet som fick följarna att jubla av glädje:

Annons

”Säsongsavslutning nu ikväll och vi är redan påväg in i filmandet av en sjätte säsong med nya äventyr. Tack alla som tittat och tack Siri! Du var en filmstjärna. Idag tvättar jag växthuset och det är vår i luften.”

Mandelmanns
Marie och Gustav Mandelmann

Det är med andra ord tur att Marie och Gustav Mandelmann har sitt omtyckta tv-program, som de får lön för. Det är ju nämligen dyrt att ha en gård och utan besökare blir det svårt att få det hela att gå runt. Det hela beror ju förstås coronapandemin.

– Det har påverkat oss jättemycket. Förra året fick vi ha stängt helt. Annars på somrarna har vi ju en besöksträdgård och den fick vi ha stängt för vi kände att vi inte kunde anpassa den kring corona, säger Marie till Aftonbladet.

Marie Mandelmanns beslut för framtiden

Däremot är det ett stort beslut som nu måste tas huruvida att öppna upp gården inför årets sommarsäsong.

Annons

– Så nu måste vi öppna om vi överhuvudtaget ska överleva. Det är ju inte bara jag och Gustav som lever på gården utan det är hela vår familj som lever här och är beroende av att vi har öppet, säger hon till tidningen.

I nuläget hoppas Mandelmanns att kunna öppna upp gården redan i början av juni. Det är ett stort beslut, men på Marie verkar det som att det är högst avgörande för gårdens överlevnad.

– Vi har överlevt på grund av att vi har haft det här extrajobbet att spela in tv-programmen. Men den bufferten har ju gnagts upp ordentligt. Det kostar att ha en gård. Så nu måste vi öppna upp för att överleva, säger hon till Aftonbladet.

FOTO: Eero Hannukainen/TT, TV4

Annons