Gustav och Marie Mandelmann stöttas efter hunden Siris bortgång

Gustav och Marie Mandelmann

Gustav och Marie Mandelmann

Programmet Mandelmanns gård är en solklar favorit för många i tv-sofforna.
Tittarna har nu fått följa Marie och Gustav Mandelmann och deras gårdsliv på Österlen i flera säsonger.
Nu slutar programmet sändas och tv-personligheterna får stort stöd av fansen efter tuffa bortgången.

TV: Marie Mandelmann om sorgen efter sin pappa
Slå på ljud

Mandelmanns gård är ett populärt program på TV4. Paret Gustav, 55, och Marie Mandelmann, 56, har blivit två mycket folkkära tv-profiler. De slog igenom med sitt TV4-program som har blivit ett mycket omtyckt program bland tittarna, och de verkar inte heller kunna få nog av att följa paret på deras gård i Skåne.

Men bakom allt som visas i rutan kämpar Gustav och Marie med sina egna problem. För det har varit ett tufft år för paret Mandelmann då de genomgått flera kriser.

Tvingades stänga ner gården för allmänheten

Precis som för hela världen har coronapandemin drabbat Gustav och Marie. På grund av alla restriktioner tvingades de nämligen ta det stora och svåra beslutet att stänga sin vackra gård för allmänheten förra sommaren. Vanligtvis är gården ett välbesökt turistmål, men sommaren 2020 höll paret alltså gården stängd, vilket påverkade familjen ekonomiskt.

Men det svåraste förra året var nog ändå när Marie och Gustav tvingades ta farväl av sin älskade familjemedlem, hunden Siri som även tittarna tagit till sina hjärtan och följt i programmet. Marie berättade då själv om sorgen på sociala medier.

”Vår älskade Siri. Hon har varit med oss i 15 år. Det är med stor sorg som vår älskade Siri har somnat in idag. Älskad och saknad. 2005-2020”, skrev hon på Instagram.

Tittarnas stöd efter bortgången

Efter Siris bortgång har sorgen varit stor. Hunden Siri har nämligen varit en del av familjen Mandelmann i hela 15 år. Men plötsligt blev hon väldigt dålig så Marie och Gustav var tvungna att låta Siri somna in. Nu visar tittarna och fansen ett enormt stöd efter att sista avsnittet har sänts. På Mandelmanns Facebook-sida skrivs det även om saknaden efter hunden Siri.

"Åh, vila i frid fina, roliga lilla Siri Hoppas du springer runt och busar och äter massor med ägg i hundhimlen."

Många tittare visar nu sitt stöd med kommentarer, flera skriver att de är berörda och känner sorg över bortgången.

”Så, fint skrivet. Ögonen tårades idag. Lilla, söta Siri kunde inte haft ett bättre liv. Såå, fint ni gjorde det för henne vid hennes viloplats. Sov gott lilla vän.”

”Fina fina Siri nu har hon vandrat över Regnbågsbron och möts av alla andra fantastiska djur på den sidan som en gång i tiden också vandrat över Regnbågsbron där finns ett land med kullar och dalar och massvis med frodigt gräs, och när den dagen kommer att ni ska mötas igen så kommer hon och möter er vid bron för att ni aldrig ska skiljas åt igen.”

Mandelmanns gård har alltså nu haft säsongsavslutning och istället kommer det nya programmet Återskaparna med Erik Haag och Lotta Lundgren att sändas från och med 9 mars på TV4.

LÄS OCKSÅ: Måns Zelmerlöw om otroheten – berättar om ångesten

LÄS OCKSÅ: Malin Persson Giolito om relationen till pappa Leif GW Persson

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN