Malin Persson Giolito om verkliga relationen till pappa Leif GW Persson

Leif GW Persson, Malin Persson Giolito

Malin Persson Giolito är högaktuell i Renées brygga.
I programmet berättar hon om uppväxten och verkliga relationen till hennes pappa Leif GW Persson.
– Hård jargong hemma, säger hon.
Henrik Schyfferts drastiska beslut efter oron för barnen
Slå på ljud

Kriminologen och författaren Leif GW Persson, 76, har en stor familj. Han har varit gift med hustrun Kim i över 20 år och räknar sig som pappa till sex barn.

Den senaste tiden har man kunnat se Leif GW främst i Nyhetsmorgon, där han sänder live från sin röda fåtölj i hemmet. Han har nämligen valt att dra sitt strå till stacken när det kommer till coronavirusets smittspridning – och hållit sig hemma sedan förra våren.

Nyhetsmorgon-profilen har en son som han fick när han var 20 år, två döttrar från sitt första äktenskap, en dotter från sitt andra, samt Kims två barn sedan ett tidigare förhållande. Han har även elva barnbarn.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Malin Persson Giolito gästar Renées brygga

Hans dotter Malin Persson Giolito, 52, är författare och jurist. Men efter att hon fick sparken från advokatfirman i Bryssel så har hon lagt ner mycket tid på att just att skriva böcker.

En av hennes stora succéer är den hyllade boken Störst av allt, som sedan kom att bli en prisad serie på Netflix, både i Sverige och internationellt.

I säsongsavslutningen av Renées brygga på TV4 är Malin nu en av gästerna. Tillsammans med Henrik Schyffert, 53, och Björn Hellberg, 76, gör hon Renée Nyberg, 54, sällskap på bryggan. Som vanligt bjuds det på goda middagar, nya vänskaper och djupa samtal.

Renées brygga

Gästerna är på plats på bryggan.

Foto: TV4

Det är när Malin och Renée kommer in på hur det är att växa upp med en pappa som Leif GW Persson som Malin berättar om deras relation.

– En trygg uppväxt. Man kan få kosta på sig att vara förlåtande och sådär. Jag har liksom föräldrar som är mycket så, säger hon i programmet.

Malins verkliga relation till pappa Leif

Men snabbt efter det kommer hon på sig själv att den verkliga stämningen där hemma egentligen är ganska hård också.

– Samtidigt som, asså det är en ganska hård jargong hemma hos oss, säger hon och fortsätter:

– Hela Sverige känner ju till liksom hur min pappa kan uttrycka sig. Och det är väl kanske inte nödvändigt i alla lägen. Då är det väl inte det här "förlåtande" och så. Men det är ju en extremt klok människa.

Enligt Malin så verkar hennes pappa vara lika ärlig och kritisk i verkligheten som han är i tv-rutan. Men nu förklarar hon att det är viktigt att kunna ta kritik.

– Man blir ju med jämna mellanrum ganska ordentligt ledsen. Särskilt om man bryr sig om vad han tycker, och det gör jag ju. Och det där, härdar det en? Ja det gör det ju, säger hon och fortsätter:

– Men det handlar ju, tror jag i första hand, om det här att klara av att få kritik. Det handlar ju om att man på något vis är trygg i att det funkar ändå.

FOTO: Karin Törnblom/TT, TV4

LÄS OCKSÅ: Leif GW:s glädje efter dottern Julias vaccination

LÄS OCKSÅ: Leif GW Perssons ilska – kritiken mot vaccineringen i Sverige

FRÅN FÖRSTASIDAN