LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Leif GW:s glädje efter dottern Julias vaccination

08 feb, 2021 
Linnea Lundgren
Leif GW Persson har gett sig in i vaccinationsdebatten – och riktar massiv kritik mot den svenska modellen.
Men efter ett avslöjande om dottern får vi nu se en lycklig Leif GW.
Annons
Leif GW Persson om pensionen: "Kommer jobba tills jag dör"Brand logo
Leif GW Persson om pensionen: "Kommer jobba tills jag dör"

Kriminalprofessorn Leif GW Persson, 75, är ständigt på tapeten då han på ett enkelt sätt förklarar sina teorier om aktuella brott för svenska folket. Men under de senaste veckorna har rubrikerna kring GW handlat om något helt annat än gängskjutningar och mord.

Det slog ner som en bomb då Leif GW för en tid sedan berättade i Nyhetsmorgon att han blivit erbjuden att kringgå den svenska vaccinationsmodellen för covid-19 och få vaccinet av en privatläkare mot betalning. Erbjudandet var något som Leif tvingades tacka nej till efter att massiv kritik riktats mot både honom och privatläkaren i fråga. Men efter händelsen har Leif GW flera gånger uttryckt sig, minst sagt, negativt om den svenska modellen.

Leif ingår i det som Folkhälsomyndigheten kallar för fas 2 i vaccinationsordningen. Det innebär att han ingår i den äldre grupp människor som ska vaccinera sig efter att alla som bor på särskilda boenden för äldre eller har hemtjänst fått sina sprutor. Fas 2 planeras att kunna vara i gång nu redan under februari och enligt Folkhälsomyndighetens egna plan ska alla vuxna svenskar kunna få sitt vaccin redan till midsommar – oavsett ålder.

Annons

Det är dock ett scenario som Leif GW knappast skriver under på som troligt.

– Jag har slutat vänta på vaccinet. Jag lär dö i corona långt innan dess. Det är en jävligt dyster situation, sa Leif i förra veckan.

Leif GW:s skarpa kritik

Dessutom har Leif GW i Expressen skrivit en krönika där han med ord och inga visor går till attack mot Folkhälsomyndigheten och den svenska vaccinationsmodellen.

”Fuck-You-Bergström, Fuck-You-Allihopa, förresten. Hela vägen från regeringen ner till alla era springschasar vid våra folkhälsobyråkratier. Jag är väldigt, väldigt trött på ert evinnerliga snackande medan alla sådana som jag håller på att hosta ihjäl oss”, skrev han i tidningen.

– Jag lär få min spruta till hösten, om jag lever då, säger han i inslaget.

Glädjen för dottern

I söndagens Nyhetsmorgon är det dock inte bara en dyster Leif GW Persson som tittarna får ta del av. Trots att han fortfarande är kritisk till att han själv kommer att hinna få sitt vaccin i tid kan han glädjas av att stora delar av hans familj sitter i säkerhet.

– Jag noterar med glädje att de delar av min familj som bor utomlands, där är man i full färd med att att vaccinera dem, säger Leif och fortsätter småskrattande:

– Min dotter som bor i Englad, hon fick vaccin i förrgår faktiskt. Och hon är hälften så gammal som sin pappa så..

LÄS OCKSÅ: Leif GW i tårar efter händelsen i Nyhetsmorgon

FOTO: TT/TV4

Annons