Leif GW Persson i tårar efter Maria Forsbloms drag i Nyhetsmorgon

Leif i Nyhetsmorgon

Leif GW Persson har suttit isolerad i snart ett år.
Nu gör Nyhetsmorgon-profilen Maria Forsblom ett drag som som får kriminologen i tårar – mitt i direktsändning.
8 svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrar
Slå på ljud

Den folkkäre kriminologen Leif GW Persson, 75, har en lång karriär bakom sig. Efter att medverkat i flera stora tv-program är han en populär och folkkär tv-profil. Leif har bland annat synts i Efterlyst, Veckans brott och Brottsjournalen. Han är även en stående gäst i TV4:s Nyhetsmorgon.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Leif GW Perssons sorg efter att stoppats från studion

Sedan coronapandemin slog till har Leif tvingats medverka endast via länk. När Leif berättade att han inte längre skulle kunna vara på plats i studion avslöjade han även att det inte var hans eget beslut. Istället var det familjen som tvingat Leif till total isolering.

Det har snart gått ett helt år sedan Leif tvingades lämna studion och endast medverka från sitt hem. Han har tidigare berättat att den nya arbetssituationen tär på psyket.

– Jag håller ju på att förgås för att det är så tråkigt va. Men jag har ändå bestämt mig för att nu sitter jag här. Jag är ändå inne på nionde månaden eller något sånt där. Är det kul? Nej det är inte det minsta kul men ibland får man som individ bita i det sura äpplet och till och med göra det för allmänhetens bästa, har Leif sagt i programmet.

Maria Forsbloms gest får Leif GW Persson i tårar

Några som däremot fortsatt är i Nyhetsmorgon-studion är programledarna Maria Forsblom och Martin Järborg. Duon, som leder programmet mellan måndag till onsdag, levererar alltid fullspäckade program och då och då ringer de upp Leif GW Persson för kommentarer om olika händelser.

Under onsdagen var det dags för ytterligare ett samtal. Denna gång hade programledarduon däremot gjort ett nytt drag. Förutom att ringa upp Leif hade de även budat hem en present som han fick ta del av i direktsändning.

– Vi vet ju att du tycker att det är så tråkigt med isolering och vi saknar dig här. Så vi tänkte skicka en liten överraskning, säger Maria.

– Det var mycket vänligt, ja verkligen. Mina ögon tåras som du ser, säger en berörd Leif som fått hemskickat nybakade frallor.

Martin avslöjar sedan att det till och med är Maria som bakat brödet som får GW att hamna i tårar.

LÄS OCKSÅ: Amadeus Sögaards första ord om uppväxten – efter Carola och Runars svek

LÄS OCKSÅ: Tilde de Paula Ebys stöd till Jenny Strömstedt efter oron

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN