Tilde de Paula Ebys stöd till Jenny Strömstedt efter oron

Jenny Strömstedt och Tilde de Paula Eby.

TV4-profilen Jenny Strömstedt valde att dela med sig av sin oro i ett inlägg på Instagram.
Nu stöttas hon av kollegan Tilde de Paula Eby.
”Massa kramar, tankar och kärlek”, skriver hon.
Jenny Strömstedt och Niklas Strömstedt
Slå på ljud

TV4-programledaren Jenny Strömstedt, 48, har med åren blivit ett mycket välkänt ansikte för TV4-tittarna. Hon setts till i flera olika program på kanalen så som Tillsammans med Strömstedts och Brottsjournalen.

Men kanske är det just programmet Nyhetsmorgon tillsammans med parhästen Steffo Törnquist, 64, som tittarna främst förknippar Jenny Strömstedt med. Hon har jobbat med programmet sedan 2005, då hon varit både programledare för Nyhetsmorgon och innan dess var hon redaktör och producent – så hon är helt enkelt en inbiten Nyhetsmorgon-människa.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Jenny Strömstedts ärliga vardag

I tv-rutan är Jenny Strömstedt alltid strålande och glad men verkligheten är ju sällan så som den ser ut på tv. Tv-profilen valde för ett tag sedan att visa upp en ärlig bild på sin inte så soliga vardag.

”Tomt på t-banan. Grått ute och oroligt på insidan, inget farligt, bara tillfällig coronaanfrätt livsglädje och haltande självförtroende. Försöker tänka på Björn Natthiko Lindeblads öppna hand, att släppa taget om allt det vi ändå inte kan kontrollera eller vet vad det har för mening just då. ”, skriver programledaren på Instagram och visar upp en bild på sig själv ensam på tunnelbanan.

Jenny Strömstedt går inte närmre in på vad exakt det är som tynger henne, men hon är tacksam över meditationsläraren Björn Natthiko Lindeblads ord.

”Poff, liksom. Jag har aldrig varit något större fan av vykortscitat av österländska visdomar, man är gladare när man är glad, men den där öppna handen ska jag f-n brodera i korsstygn och hänga på väggen”, fortsätter hon.

Stödet från kollegan

Efter sitt ärliga inlägg om sitt mående och sin oro stöttas hon av följarna i kommentarsfältet.

”MEGAHÖG igenkänning! Kärlek”, skriver en person.

”Tack för att du så ofiltrerat bara reflekterar ut din vardag. Du är inte ensam och du hjälper”, skriver en annan.

Jenny Strömstedt stöttas också av sin TV4-kollega Tilde de Paula Eby, 48, som skickar några värmande ord.

”Precis så.Oroligt, anfrätt och haltande...Hur lär man sig släppa det man ändå inte kan kontrollera?Röra på kroppen och samtala i terapi. Djupandas. Och uppmärksamma det goda. Massa kramar, tankar och kärlek”, skriver Tilde de Paula Eby.

FOTO:

LÄS OCKSÅ: Amadeus Sögaard om flickvännen Matildas verkliga relation till Carola

LÄS OCKSÅ: Därför tvingades Farmen-Syliane lämna Torpet – sanningen bakom beslutet

FRÅN FÖRSTASIDAN