Därför saknas Jenny Strömstedt i Nyhetsmorgon – TV4:s besked

Jenny Strömstedt, Steffo Törnquist

Foto: TT
Steffo Törnquist och Jenny Strömstedt är ett riktigt radarpar i Nyhetsmorgon.
Men i veckan har Steffo istället sänt morgonshowen ihop med Sofia Geite.
Nu kommer TV4 med en förklaring till Jennys frånvaro.

Jenny Strömstedt, 48, har länge varit ett välkänt ansikte för TV4-tittarna. Sedan 2005 har hon varit programledare för Nyhetsmorgon och innan dess var hon redaktör och producent för programmet.

På kanalen har hon synts i flera olika program, så som Brottsjournalen med Leif GW Persson och Tillsammans med Strömstedts. Men kanske är det just Nyhetsmorgon tillsammans med parhästen Steffo Törnquist, 64, som tittarna främst förknippar henne med.

Jenny och Steffo har kommit att bli en duo som stora delar av svenska folket börjar sin morgon med. Det har blivit både lättsamma och tyngre stunder i studion när duon styrt skutan.

Jenny har spelat in Tillsammans med Strömstedts

Under hösten har Jenny behövt stå över att leda morgonshowen med Steffo en hel del. Med anledning av inspelningarna av den nya säsongen av relationsprogrammet Tillsammans med Strömstedts, har Nyhetsmorgon lagts åt sidan.

LÄS MER: Kritik mot SVT efter händelsen i Nobelsändningen

I relationsprogrammet reser hon och maken Niklas Strömstedt, 62, runt till olika svenska kändis-par för att få en djupare förståelse i hur relationer fungerar för andra. Det blir ofta personliga samtal där även Jenny och Niklas öppenhjärtat berättar om sina problem eller framgångar i sitt egna förhållande.

I mitten av november stod det klart att inspelningarna var klara och det blir premiär för Tillsammans med Strömstedts redan i februari.

”Sista inspelningsdagen för den här säsongen av Tillsammans med Strömstedts. Premiär v.8! dessvärre också sista tidiga morgonen uppallad på kuddar på en toalett på ett hotellrum med Linda Färnström. För i år i alla fall..., skriver Jenny till en bild på sig och make up-artisten.

Jenny Strömstedt, Steffo Törnquist, Malou von Sivers

Jenny och Steffo pratar med Malou von Sivers i TV4-studion.

Foto: TT

Sofia Geite ersätter Jenny Strömstedt

Men som tur är har TV4 hittat en ersättare när Jenny saknas, det är då Sofia Geite, 38, som hoppar in. Det var i vintras som Sofia började synas till på TV4 och under våren och sommaren har hon fått allt fler uppdrag. Under sommaren och hösten har hon blivit en mycket omtyckt programledare för Nyhetsmorgon. Men däremot är det fortfarande vissa tittare som förväxlar henne med Maria Forsblom, 34, då de anser att de är väldigt lika.

När tittarna slog på TV4 på torsdags- och fredagsmorgonen i veckan kunde man se att det inte var Jenny som befann sig vid Steffos sida i studion. Istället var det Sofia Geite som satt där.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

De som saknar Jenny Strömstedt kan nu pusta ut. Hon är nämligen tillbaka som vanligt i lördagens program istället. Nu kommer TV4 med beskedet om varför hon saknats under veckans Nyhetsmorgon.

”Våra programledares schema ändras då och då på grund av andra uppdrag”, skriver Mia-Li Hallengren, pressansvarig för Nyhetsmorgon i ett meddelande till Hänt.

FOTO: Michaela Hasanovic/EXP/TT, Olle Sporrong/EXP/TT, Karin Törnblom/TT

LÄS OCKSÅ: Jenny Strömstedts frågor efter barnens sjukdom

LÄS OCKSÅ: Jenny Strömstedt om åldersskillnaden med maken Niklas Strömstedt