Kritikstorm mot SVT efter händelsen under Nobel-sändningen 2020

Nobel 2020

Foto: TT

Under torsdagen sändes En kväll för Nobel på SVT.
Nu riktar tittarna hård kritik efter händelsen med Pernilla Månsson Colt.
”Ta bort programledare som inte kan sköta sitt jobb professionellt”, skriver en tittare på Facebook.

År 2020 kom att bli ett annorlunda år och stora förändringar har behövts göras världen runt på grund av den rådande pandemin. Detta har såklart även påverkat det traditionella Nobel-firandet. Årets upplägg har istället för det traditionsenliga varit att SVT visat flera program som har anknytning till årets Nobel under december månad.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Direktsända tv-sändningen som ersätter Nobelbanketten

Under torsdagskvällen var det dags för SVT:s direktsända En kväll för Nobel, vilket var ett program där årets Nobelpristagare uppmärksammades under festligare former.

I programmet visades även återblickar från de mest glimrande och minnesvärda stunderna vid tidigare Nobelbanketter och artister uppträdde dessutom live.

En kväll för Nobel är alltså det som ersätter den inställda Nobelbanketten i år.

Direkt från Stockholm stadshus sände Cecilia Gralde, Jessika Gedin, Pernilla Månsson Colt och Victoria Dyring programmet, som SVT-tittarna kunde se i tv-rutan under torsdagskvällen. Men även om sändningen kom att bli uppskattad så finns det en viss sak som flera tittare reagerade starkt på.

Kritik mot SVT efter bemötandet mot Johanna Westmans mat

LÄS MER: Därför saknas drottning Silvia vid kungens sida

I ett inlägg på kanalens Facebook-sida menar många besvikna tittare att tv-kocken Johanna Westman inte blev rättvist bemött av programledaren Pernilla Månsson Colt.

”Nu satt min fru och jag och tittade på när duktiga Johanna Westman visar hur man har lagar nobelmiddagsmat från förr, hon lägger ner tid och energi och lagar till synes god mat. Men den andra programledaren totaldissar hennes mat på ett mycket arrogant och otrevligt sätt. Skärpning svt, ta bort programledare som inte kan sköta sitt jobb professionellt”, skriver en tittare i kommentarsfältet.

”Håller med. Oerhört oförskämt”, skriver en annan.

”Jättedåligt av Pernilla Colt”, skriver en tredje.

LÄS OCKSÅ: TV4-tittarnas miss efter bilden på Sofia Geite och Steffo Törnquist

LÄS OCKSÅ: Därför försvinner Malou efter tio från TV4

SENASTE NYTT!