TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Malin Watson om relationen till Mikael Sandström – ett år efter Let's dance

16 mar, 2021 
AvLovisa Ström
Malin Watson & Mikael Sandström
Ett år har gått sedan Mikael Sandström och Malin Watson skulle ha dansat tillsammans i Let's dance.
Nu berättar Malin för Hänt hur relationen till doktor Mikael ser ut idag, och känslorna kring hans plötsliga avhopp.
Annons
Alla deltagare i Let's Dance 2021Brand logo
Alla deltagare i Let's Dance 2021

På lördag påbörjar proffsdansaren Malin Watson sin åttonde säsong av dansprogrammet Let's dance, och vid sin sida har hon journalisten och Uppdrag granskning-profilen Janne Josefsson.

Förra året skulle hon ha dansat med överläkaren och tv-profilen Mikael Sandström, men efter första veckan meddelade han plötsligt att han valt att hoppa av. Nu berättar Malin för Hänt om känslorna kring doktor Mikaels plötsliga avhopp, och hur relationen till honom ser ut idag.

Malin Watsons ord om doktor Mikaels plötsligt avhopp från Let's dance

Anledningen till att Mikael valde att hoppa av programmet var för att han som överläkare kände att han behövde gå tillbaka till sitt arbete inom vården under en pågående pandemin. Och samtidigt som Malin både förstod och stöttade honom i det beslutet kände hon såklart också en viss besvikelse.

– Vi fick ju bryta tävlingen för att han skulle tillbaka till vården, vilket han självklart ska göra, men det ju var ju väldigt snopet såklart. Han var ju väldigt ledsen och besviken och jag också, berättar hon innan hon fortsätter:

Annons

– Corona var ju så mycket viktigare, men det var klart att det var tråkigt.

Och det var hon inte ensam om att tycka. I en intervju med Hänt berättar också Mikael om den stora besvikelsen.

– Det vart ju extremt rumphugget det hela. Jag hade sett fram emot det och längtat efter det. Jag tränade nästan varje dag med styrketräning och kondition för att bara kunna lägga tid på dansen då. Sen hade jag tjänstledigt i sex månader, inarbetad tid som jag har. Så jag var riktigt fokuserad. Men istället för dans och glamour så vart det bara elände och intensivvård, säger han.

Så är deras relation idag

Men trots att det tidigare dansparet bara fick några veckor tillsammans under förra året var det tillräckligt för att bygga en fin vänskap. När Hänt frågar Malin om hon och Mikael har någon kontakt idag är svaret nämligen självklart.

– Ja, det har vi! Absolut. Vi har kontakt. Vi är jättebra vänner, säger hon innan hon fortsätter:

– Och han har ju träffat en fantastiskt person, Lotta Engberg, så det är ju jättekul.

– Vi har blivit goda vänner. Jag känner mycket tillgivenhet till henne och respekt för hon kan ju så fantastiskt mycket. Jag skulle gärna dansa med henne igen om det finns en möjlighet, säger han i en intervju med Hänt.

Annons