Idol 2023 marknadsföring banner

Doktor Mikael Sandströms ord om Malin Watson efter Let's dance

26 jul, 2020 
Mikael Sandström och Malin Watson
Doktor Mikael Sandström hann bara dansa en dans i Let's dance innan han hoppade av programmet.
Men proffsdansaren Malin Watson fick en plats i hans hjärta och för Hänt berättar nu överläkaren om för- och nackdelarna han ser i vänskapen.
– Jag känner mycket tillgivenhet till henne och respekt för hon kan ju så fantastiskt mycket, säger han till Hänt.
Annons
Intervju med Mikael Sandström i Let's dance
Intervju med Mikael Sandström i Let's dance

Doktor Mikael Sandström, 62, syns ofta i tv-rutan. Under våren 2020 såg det till och med ut att bli ännu oftare än vanligt. Mikael som vanligtvis är en stående gäst i kanalens Nyhetsmorgon var nämligen dessutom aktuell i Let’s dance.

När Hänt träffade överläkaren på pressträffen för programmet var han förväntansfull inför att lägga stetoskopet på hyllan och testa sina danskunskaper med proffsdansaren Malin Watson, 47. Duon visade sig ha kommit bra överens under träningstimmarna och Mikael kände sig nöjd över att fått Malin som sin personliga tränare.

”Från kräks till kristaller”

Tyvärr hann TV4-tittarna bara få se Mikael och Malin under en enda dans innan Mikael berättade att han beslutat sig för att hoppa av från programmet. Anledning var att överläkaren kände att det var viktigare att gå tillbaka till sitt arbete inom vården under en pågående pandemin. Mikael hyllades efter sitt beslut men även om han kände att det var det enda rätta så hade han gärna dansat vidare. För Hänt berättar Mikael nu om tankarna kring det abrupta avhoppet.

Annons

– Det vart ju extremt rumphugget det hela. Jag hade sett fram emot det och längtat efter det. Jag hade tränat rätt bra för det där, bara rent allmänt fysiskt. Jag tränade nästan varje dag med styrketräning och kondition för att bara kunna lägga tid på dansen då. Sen hade jag tjänstledigt i sex månader, inarbetad tid som jag har. Så jag var riktigt fokuserad. Men istället för dans och glamour så vart det bara elände och intensivvård, säger han och fortsätter:

– Jag sysslar ju med dem sämsta patienterna på intensivvården. Respiratorvård och sådär så det blev från kräks till kristaller och sen tillbaks till kräks igen. För folk är så sjuka och måste ha hjälp med allting där. Det var inte vad jag hade sett fram emot. Jag jobbade mer än dubbel övertid i hela april och maj.

Mikael Sandström och Malin Watson
Foto: Carolina Byrmo/TT

Mikel berättar att han gärna skulle vilja vara med igen och hoppas nu på att frågan ska komma inför en kommande säsong.

Annons

– Jag tycker väl det. Det var ju inte dansen som felade och ingen konflikt. Fyran och jag var väldigt överens, det beslutet tog vi väldigt snabbt och i totalt samförstånd. Så jag skulle gärna vilja vara med, säger han.

”En charmig person hela hon”

Trots att Malin och Mikael inte hann tillbringa mer än de första träningsveckorna tillsammans så visade det sig vara början på en fin vänskap. Idag har flera månader gått sedan duon dansade tillsammans men trots det, har duon fortsatt kontakt idag och Mikael menar att de kom väldigt bra överens.

– Ja, något så fantastiskt. Det tror jag de flesta gör som träffar henne. Hon är så oerhört entusiasmerande och en charmig person hela hon. Det är bara glädje som sprids där. Det är väldigt lätt och hon är väldigt jordnära, säger Mikael.

Om det blir aktuellt med en till säsong för Mikael i dansprogrammet, hoppas han att det är just Malin som lär honom att dansa.

Annons

– Vi har blivit goda vänner. Jag känner mycket tillgivenhet till henne och respekt för hon kan ju så fantastiskt mycket. Jag skulle gärna dansa med henne igen om det finns en möjlighet.

Erkännandet om energin

Det finns däremot något som skiljer Mikael och Malin från varandra – nämligen Malins enorma energi.

– Man kan ju tänka sig att man skulle gå varandra på nerverna men nej. Hon har dock så mycket energi så man blir ju trött men det är ju bra självklart, säger Mikael.

För tillfället har duon inte haft möjlighet att ses men detta stoppar dem inte från att ha kontakt med varandra.

– Det har ju varit restriktioner men vi håller kontakten via sms, mejl och lite videochatt. Senast igår skrev vi lite.

FOTO: Karin Törnblom/TT/Stefan Mattsson/TT

Annons