Malin Berghagens kritik efter inslaget om vaccin i Nyhetsmorgon

Malin Berghagen och Nyhetsmorgon

Ett inslag om vaccination mot covid-19 och julfirande i Nyhetsmorgon väckte blandade känslor hos tittarna.
Nu reagerar tv-profilen Malin Berghagen på orden i direktsändning.
”Men vänta nu…. Vad är det för konstigt svar”, skriver hon.
Därför försvinner Anders Pihlblad och Jenny Alversjö från Nyhetsmorgon
Slå på ljud

Nyhetsmorgon är ett av Sveriges mest uppskattade nyhetsprogram och programledarna gör ofta stort intryck hos tittarna. Under måndagens avsnitt så ledde Soraya Lavasani och Anders Philblad tittarna genom programmet, där ett av ämnena som diskuterades var julfirandet och vaccination mot covid-19.

Inslaget har i efterhand fått en hel del kritik – och en av de som reagerar är Malin Berghagen.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

”Hur firar man jul när alla utom en i familjen är vaccinerad?”

TV4:s tittare har skickat in frågor om julen och vaccination. Frågor som tas upp är familjesituationer, och en fråga handlade om ett familjescenario där alla är vaccinerade mot covid-19 förutom en. TV4 har dessutom publicerat inslaget i sociala medier, nedan går det att lyssna på både frågan och svaret.

”Hur firar man jul när alla utom en i familjen är vaccinerad? Det var en av era frågor som ställdes till psykolog Martin Forster i morse”, skriver TV4.

– Om den här personen känner sig utfryst och bortvald tror jag det är viktigt att ha den här diskussionen, du har rätt att välja att avstå vaccin men det valet har ju också konsekvenser. Vi har ju rätt att välja att inte träffa dig under sådana här former, säger psykologen Martin Forster i inslaget bland annat.

Kritik mot inslaget om vaccin och jul: ”Konstigt svar”

Flera TV4-tittare har nu reagerat på inslaget, en av dem är Malin Berghagen.

”Men vänta nu…. Vad är det för konstigt svar av en psykolog? Borde inte svaret varit ” Är du ok med att träffa oss eftersom VI kan göra dig sjuk eftersom du inte är vaccinerad? ”Så intressant att ”omtanke om andra” blivit vaccinera dig om du vill vara med oss annars får du skylla dig själv.”

Hon fortsätter:

”Skulle aldrig någonsin frysa ut mina barn för att de inte är vaccinerade vid jul. Jag skulle däremot testa resten av familjen som förmodligen TROR att de inte är sjuka för att de är vaccinerade. En ovaccinerad är ju extra försiktig för att inte bli sjuk. De vaccinerade springer runt hur som helst. Dumt svar men väldigt bra fråga. Alla bör få göra som de vill beroende på deras egen sjukdomshistoria och ALLA bör vara försiktiga och rädda om varandra”.

En annan som reagerar är Bonde söker fru-deltagaren Lisa Lindvall, som medverkade i programmet förra året.

Hon skriver: ”När Nyhetsmorgon i samma sändning sedan står och pratar om hur den psykiska ohälsan ökar ute i landet, där just UTFRYSNING är en stor orsak till att den ökar. Förstår inte alls hur Nyhetsmorgon tänkte här faktiskt…”

LÄS OCKSÅ: Steffo Törnquists miss i Nyhetsmorgon – åkte till jobbet på fel dag

LÄS OCKSÅ: Filmkritikern Ronny Svenssons ödesbesked för Nyhetsmorgon på TV4

FOTO: Eero Hannukainen/TT / TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN