Filmkritikern Ronny Svenssons ödesbesked för Nyhetsmorgon på TV4

RONNY SVENSSON
Exklusivt

I över 20 år har TV4-tittarna fått se Ronny Svensson recensera filmer i Nyhetsmorgon.
Idag är han över 60 år och nu berättar han för Hänt hur han egentligen ser på en framtid i programmet.

Ronny Svensson, 61, är ett välkänt ansikte för Nyhetsmorgon-tittarna. De senaste 21 åren har han nämligen tillbringat i TV4 och recenserat film efter film.

Att Ronny brinner för film och serier är ingen hemlighet och därför var det kanske inte helt oväntat att han nu är överlycklig över att få gå på förhandsvisningar och biopremiärer igen. När Hänt träffar honom på premiären av svenska rysaren Knackaren berättar han om glädjen.

– Det jag har saknat är lite galor och sånt här. Annars så är jag ju väldigt privat och hemma mycket, med min kära katt, förklarar han för Hänt.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Så är Ronny Svenssons relation till kollegorna på TV4

Ronny Svensson har varit permanent filmkritiker på i Nyhetsmorgon på TV4 ända sedan år 2008. Men eftersom han frilansar så kan han ibland uppleva att det är ett visst utanförskap som uppstår.

– Jag umgås inte i de kretsarna, och man är inte bjuden på saker. Detta är inget gnäll alltså, men jag är ju inte längre på julfesterna och sånt där. Om jag skulle tigga och be skulle jag säkert få komma, men jag tycker om att vara privat hemma mycket, med min kära katt, berättade han för Hänt när vi träffade honom ute i vimlet.

Vid sidan av jobbet på TV4 kan Ronny även titulera sig som programledare för Ronnys rullar i Kanal 5 mellan 1993 och 2002. Han har även ställt upp i SVT:s På spåret där han gjorde ett minst sagt minnesvärt avtryck.

Då tävlade Ronny ihop med Anne-Lie Rydé och Ronny förklarade då att musik och film var hans passion och att han räknar med sådana frågor. Det kom då två musikfrågor och duon fick full pott, men på filmfrågorna var det desto svårare. Där tog de nämligen inte ett enda poäng.

– Fattar du att jag kommer att bli mobbad för det här. Jag kommer inte på det. Det är en ren skandal! utbrast Ronny då i programmet.

Exklusivt
Bonde söker fru-Heidis hemliga liv utanför tv-succén

Ronny Svenssons framtidsbesked för Nyhetsmorgon

Idag är Ronny 61 år och han börjar sakta men säkert närma sig den traditionella pensionsåldern. Att gå i pension eller byta jobb är dock inget som Ronny verkar ha i kikaren.

– Ja du, jag börjar bli gammal nu. Så nej, jag har inga andra planer. Jag gör detta, jag håller på med min musik på gamledan. När kidsen växte upp så började jag spela trummor igen och spelade i ett par olika band igen, håller igång lite, säger han till Hänt och fortsätter:

– Jag trivs med att vara på fyran varannan vecka och så håller jag på med lite musikquiz på Västkusten, min gamla hemstad. Jag har inga andra ambitioner när man är 60+ liksom.

LÄS OCKSÅ: Bonde söker fru-Heidi avslöjar starka känslorna för Peja

LÄS OCKSÅ: Marie Serneholts bild med tvillingarna väcker reaktioner

FOTO: TV4, Eero Hannukainen/TT

SENASTE NYTT!