Malin Berghagens egna ord om skräckupplevelsen – efter tuffa tiden

Malin Berghagen

Malin Berghagen har inte haft det lätt de senaste åren.
Hennes mammas bortgång tog otroligt hårt på henne och nu berättar hon att det fanns ytterligare en skräckupplevelse i hennes liv.
– Det var fruktansvärt, säger Malin Berghagen.
Fem saker du inte visste om Kristin Kaspersen
Slå på ljud

I april 2018 nåddes det svenska folket av den tragiska nyheten att Barbro ”Lill-Babs” Svensson gått bort. Den folkkära artisten blev 80 år gammal. Efter detta har systrarna Malin Berghagen, 54, Kristin Kaspersen, 51, och Monica Svensson, 65, haft fullt upp med sorgearbetet efter sin kära mamma.

Dessutom kämpade systrarna under en lång tid för att vinna kampen om Lill-Babs lägenhet på Östermalm. Malin var även skriven där i slutet, men ändå blev det en rejäl tvist med hyresvärden om vad som skulle hända med kontraktet.

Kampen om Lill-Babs lägenhet

I november fick plötsligt kampen om lägenheten ett slut. Till en början avslöjade bara Malin att båda parterna var överens om en lösning men vad denna var stod till en början oklart. Plötsligt valde Kristin Kaspersen att avslöja vad som egentligen skett.

”Vi kämpade lite extra för att få behålla mammas lgh som min syster och barn var skrivna på och bodde i. De sa nej, och vi har accepterat det”, skrev hon då på Instagram.

Även Malin valde senare att förklara saken och trots att de förlorade kampen om lägenheten kunde hon lägga saken bakom sig.

”Vi känner absolut ingen bitterhet mot hyresvärden utan snarare förståelse. Alla kämpar ju för det som ligger dom närmast i vad som gäller deras verksamheter. Att känna förståelse är ett väldigt skönt avslut på en period i våra liv och ger ny kraft att gå in i det nya. Vi har dessutom nu äntligen delat upp det sista av mammas hem. Det tog 2, 5 år”, skrev Malin då.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Malin Berghagen dödshotades av en stalker

Men det är inte bara kampen om lägenheten som har oroat Malin de senaste åren. I januari för tre år sedan fick hon nämligen en stalker och fick motta hotfulla mejl från en kvinna i 50-årsåldern. I mejlen skrev kvinnan dödshot som skrämde Malin ordentligt.

– Jag blev rädd för mig och mina barns skull, har Malin Berghagen sagt enligt domen. Jag var rädd att kvinnan skulle trigga någon annan att utföra hoten. Det var fruktansvärt. Jag kände mig inte trygg någonstans, säger hon i en intervju med Aftonbladet.

Utöver bloggen så är Malin även yoga-instruktör och det är just yogan som upprört den otäcka kvinnan. Hon menar att Malin ska ha stulit material från henne till sin yogabok. Kvinnan började också kommentera på Malins blogg och med tiden blev kommentarerna allt mer aggressivare med personangrepp.

Totalt ska kvinnan ha skickat 53 mejl under januari 2017 till januari 2018. Situationen blev så pass allvarlig att Malin under en period undvek att komma hem till Sverige.

FOTO: SANDBERG MAGNUS/Aftonbladet/Karin Törnblom/TT

LÄS MER: Malin Berghagens första ord om förlusten av mamma Lill-Babs lägenhet

LÄS MER: Malin Berghagens avslöjande om kärleken med Martin Charlton

FRÅN FÖRSTASIDAN