LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Lalehs egna ord om karriären, familjen och kärleken

20 jan, 2021 
Laleh
Laleh är en av Sveriges mest folkkära artister. Hur såg vägen ut dit?
Lalehs fina ord om familjen och yttrandet om kärlekslivet!
Annons
Tilde de Paula om gamla kärleksrelationen till David HelleniusBrand logo
Tilde de Paula om gamla kärleksrelationen till David Hellenius

Fantastiska karriären – så blev Laleh känd

Laleh gjorde skådespelardebut i Josef Fares succéfilm Jalla! Jalla! redan som 18-åring. Det är också hennes enda filmroll. Fem år därpå så släppte hon sin första skiva. Singeln henne Live tomorrow och toppade många listor i flera veckor.

Själva debutalbumet Laleh vann tre fantastiska Grammisar. Och år 2011 gjorde artisten succé i TV4:s musikprogram Så mycket bättre.

Efter många hits på topplistorna är hon en av Sveriges största artister och har tagit sitt pick och pack för att flytta till Los Angeles i USA där hon skriver låtar åt andra artister.

Fina orden om familjen

Lalehs föräldrar flydde med sin dotter från Iran när hon var ett år gammal. De hamnade tillslut i Sverige efter en tid i Minsk. När Laleh Pourkarim var 12 år gammal såg hon sin egna pappa drunkna, när han räddade en annan persons liv. Artisten växte därefter upp med sin mamma som senare dog några dagar efter att Laleh släppt albumet Colors.

Annons

Det har varit en tuff tid, och Laleh tycker det är tråkigt att hennes föräldrar inte fått se och ta del av mer av artistens liv.

– Det som är tråkigt med den grejen är att de inte fick uppleva mer av mitt liv. Men samtidigt så får de ju de också, har Laleh tidigare sagt i säger Laleh i Söndagsintervjun med P1. Hon fortsatte:

– Jag liknar mina föräldrar jättemycket, så när jag ser mig i spegeln så är de jag, de är hela tiden med mig.

Hon är otroligt tacksam över allt hennes föräldrar givit henne och mycket av det hon gör är för att ära sina föräldrar.

Laleh sjunger på scen

Lalehs ord om kärlekslivet

Laleh har under hela sin karriär varit väldigt fåordig gällande sitt privatliv. Privat är privat, något hon värderar högt.

I en intervju med Aftonbladet år 2017 fick hon frågan om hur civilstatusen såg ut, något hon svarade med att ge journalisten en knuff och säga:

– Ha ha, du sparade den frågan till sist. Skriv knuff!

FOTO: Rickard Nilsson/TT, Jeppe Gustafsson/TT

Annons