LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Lalehs första ord om hemliga filmen

23 okt, 2020 
Laleh är en av Sveriges mest populära artister.
Men hon är rätt anonym och ställer inte ofta upp på intervjuer.
Men under fredagen medverkar hon i Skavlan – och berättar om en hemlig film hon aldrig nämnt innan.
Annons
Svensken i Netflix-serien Emily in Paris – allt om Axel GranbergerBrand logo
Svensken i Netflix-serien Emily in Paris – allt om Axel Granberger

Som 23-åring slog Laleh Pourkarim igenom med hiten Live tomorrow, och blev genast ett välkänt ansikte för stora delar av svenska folket.

Sedan snart sex år tillbaka bor Laleh i Los Angeles, där hon arbetar som både låtskrivare och producent. Laleh gillar dock att hålla en låg profil och gör sällan intervjuer, men inför sitt albumsläpp i fjol intervjuades hon i P1:s intervjuprogram Söndagsintervjun. Då berättade hon bland annat om beslutet att flytta från familjen och vännerna i Sverige och om det nya livet i Los Angeles, som inte alltid är lätt.

– Det som håller mig kvar här är en revanschkänsla. Innan jag flyttade hit kom jag hit ibland och jobbade som låtskrivare litegrann, och jag såg att det var få kvinnor som producerade. Då blir man sugen på att bevisa något. Precis som i Sverige, säger hon i radiointervjun.

Men under fredagen kunde alla Laleh-fans vara nöjda, då artisten dök upp i programmet Skavlan på SVT. Då får hon frågan om det stämmer att hon just nu håller på att skapa sin första film, varpå man ser att Laleh inte riktigt vet vad hon ska svara.

Annons

– Det här är första gången som jag ska säga något om den. Jag har helt enkelt planerat att göra en film, säger hon och skrattar lite innan hon fortsätter:

– Jag har skrivit på ett manus i flera flera år. Det här manuset har hela tiden förändrats med tiden, när jag flyttade till Los Angeles förändrades mitt liv och då förändrades även manuset.

Programledaren Skavlan undrar då om man kan säga att det är en film om artistens egna liv rakt upp och ner, varpå Laleh svarar:

–Ja, det är mitt liv men det är även mitt förflutna och lite framtid också.

Skådespelaren som ska spela rollen som Laleh

Men en fråga kan Laleh absolut inte svara på. Det är när Skavlan undrar vem som ska spela rollen som Laleh i filmen, som artisten blir märkbart ställd.

– Det kan jag inte avslöja än. Vi måste skriva kontrakt först, så hon inte hoppar av, säger hon till sist.

Hon tillägger även sedan att det är en känd skådespelerska.

– Jag tror ni vet vem det är, säger hon i programmet.

FOTO: SVT/SVTPLAY

Annons