Madeleine Ilmruds familjesorg – orden om tuffa beslutet

Madeleine Ilmrud

11-barnsmamman Madeleine Ilmrud har länge varit öppen om hennes längtan efter att återgå till ett covid-fritt liv igen. Men än är pandemin inte över och nu uttrycker hon sin stora sorg över familjens inställda tradition.

Madeleine Ilmrud, 38, blev ett känt ansikte för svenska folket när hon tillsammans med maken Mikael Ilmrud, 42, var med i tv-programmet Familjen annorlunda på TV4.

Då hade hon de åtta barnen Victor, Oliver, William, Engla-Freja, Adam, tvillingarna Collin och Charlie samt dottern Tuva-Li. Men idag har den stora familjen vuxit ytterligare. Med åren har tittarna fått följa familjen och välkomnat fyra nya familjemedlemmar - nämligen döttrarna Emmylou, Mathilde-Isabelle, och Livia.

LÄS MER: Prinsessan Sofia och prins Carl Philip har fått sitt tredje barn

Efter att Madeleine och familjen hoppade av det populära tv-programmet har följarna fortsatt kunnat hänga med i deras liv. I början drev hon en populär youtube-kanal där tittarna fick följa henne och de elva barnen. Men för ungefär två år sedan valde hon att lägga fullt fokus på bloggen och Instagram.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Tuffa tiden med elva barn mitt under en pandemi

På bloggen kan läsarna ta del av deras stora familj och vad som händer i Motala, där de bor i en stor och idyllisk villa. Men det senaste året har Madeleine även delat med sig av svårigheterna med att ha barn mitt i en pandemi.

Under året drabbades nämligen familjen av flera sjukdomsfall där man misstänkte covid hos Adam och Engla-Freja. Nu senast var det dottern Tuva-Li som plötsligt insjuknat under en skoldag.

”Hon var helt okontaktbar och hennes ögon började skaka, som spasmer och sen rulla upp”, skrev Madeleine då på sin blogg.

Med tanke på sjukdomsfallen har Madeleine nyligen tagit ett beslut för barnen. Det var när det kom till vaccin-frågan som 11-barnsmamman fick ta sitt ansvar och fatta ett beslut.

”På frågan om vi ska vaccinera oss mot covid-19 så svarar jag JA! Självklart ska vi ta vaccinet, och ja även fast jag är lite rädd för det.”, skrev hon då.

Madeleines sorg över inställda traditionen

Madeleine Ilmrud har även länge uttryckt sin stora längtan över att snart kunna återgå till ett mer normalt liv, då hon är trött på att isolera sig. Nu handlar det om att åka till deras traditionsenliga hus i Västervik. På hennes youtube-kanal kan man se att familjen har tillbringat otaliga högtider där. Att missa ännu en högtid är därför någonting som gör henne ledsen.

”Vi har ju verkligen varit så försiktiga, inte åkt någonstans sedan denna pandemi startade eller gjort några större utsvävningar. Men nu är det snart påsk och vi har som tradition att åka till Västervik och det gör mig så ledsen att vi antagligen inte kommer åka dit detta år heller.”, skriver hon på Instagram och fortsätter:

Samtidigt får det henne att börja fundera lite kring restriktionerna och om hon helt enkelt tagit dem på för stort allvar.

”Men visst känns det som flera lättat på ”sina” restriktioner? Ibland undrar jag om det bara är vi som kanske är alldeles för försiktiga eftersom många andra verkar leva på ganska normalt ändå.”, skriver hon.

FOTO: Stefan Jerrevång/Aftonbladet/TT, Instagram

LÄS OCKSÅ: Madeleine Ilmruds oro efter barnens insjuknande i corona

LÄS OCKSÅ: Madeleine Ilmruds barnlängtan med maken Mikael efter elva barn