Madeleine Ilmruds oro efter barnens insjuknande i corona

Madeleine Ilmrud

Innan jul insjuknade tv-profilen Madeleine Ilmruds barn i vad de misstänker var corona, och resan visade sig bli längre än de någonsin kunnat tänka sig.
Nu uppmanar hon därför sina följare att tänka på hälsan efter barnens svåra sjukdomsperiod.

Madeleine Ilmrud är tv-profilen som blev känd för svenska folket efter sin medverkan i TV4:s realityprogram i Familjen annorlunda. Sedan dess har hennes följare fått följa hennes vardag tillsammans med hennes elva barn Mathilde-Isabelle, Emmylou, Tuva-Li, Charlie, Collin, Adam, Engla-Freja, William, Oliver, Victor och den ett år gamla dottern Livia-Leonore.

För några veckor sedan berättade hon att hennes barn Adam och Engla-Freja hade insjuknat i något som de tror är corona. Nu vädjar hon till följarna efter den svåra tiden.

Madeleine om barnens svåra sjukdomsperiod

Det är på hennes blogg som hon skriver om barnens tuffa sjukdomsperiod.

LÄS OCKSÅ: Mirkas ekonomiska kris – vill ha råd med julklappar

”Adam och Engla-Freja var hemma under en längre tid innan jullovet. De båda har mått dåligt, men på ett konstigt sätt. Det har liksom gått upp och ner. Ena dagen har det känts bra för att sen andra dagen tvärtom. Oförklarlig feber som gått upp och ner och en oförklarlig orkeslöshet som gjort att de båda sovit sig igenom hela dagarna ibland. Minsta lilla ansträngning har också påverkat deras ork. Och sedan återkommande huvudvärk”, skriver hon.

Madeleine Ilmrud berättar att de sökte hjälp hos läkare efter att de konstiga symptomen uppstått, och att de då upptäckte att barnens syresättning var annorlunda. De misstänkte därför att båda hade haft corona, och efter det har både Adam och Engla-Freja därför fått en anpassad skolgång.

”De har studerat hemifrån i den mån de klarat av, det är inte bara den fysiska ansträngningen som varit jobbig. Det har räckt med att vi läst ett kapitel i en bok så har de blivit så trötta så de helst velat lägga sig ner och sova. De har inte heller orkat titta på teven. Missförstå mig inte nu, men hade det inte varit för covid-19 så hade jag blivit väldigt orolig. Men eftersom både Adam och Engla-Freja har och haft samma besvär och vi lever mitt i den här pandemin så känns det ändå okej eller vad man ska säga”, skriver Madeleine Ilmrud och fortsätter:

”Läkaren tror inte att besvären är bestående, de har sagt att det kommer bli bättre och att barnen kommer bli helt återställda. Även om det känns som en evighet tills dess så känns det ändå bättre än om det hade varit något annat som spökat.”

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Madeleines vädjan efter barnens sjukdomar

Idag tränar Madeleine och barnen varje dag för att försöka hålla hälsan i schack och utöver det tänker de även extra mycket på att få i sig vitaminer. Då hon vet hur jobbigt det kan bli när barnen mår dåligt uppmanar hon nu därför sina läsare att göra samma sak. På sin blogg skriver Madeleine Ilmrud:

”Sedan jag började äta vitaminer varje dag så känner jag mig mycket piggare. C-vitamin, D-vitamin, zink och omega-3. Äter ni? Ta hand om er!”

LÄS OCKSÅ: Madeleine Ilmruds nya barnbesked – berättar om bebisplanerna

LÄS OCKSÅ: Madeleine Ilmruds beslut om julklapparna till barnen