TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Madeleine Ilmruds tveksamhet över beslutet för barnen under pandemin

02 dec, 2020 
Madeleine Ilmrud
Foto: Instagram/TT
Madeleine Ilmrud har svårt att veta hur hon ska agera med sina barn under pandemin.
Nu delar hon med sig av tvivlet efter skolans svar.
”Är inte det konstigt ändå”, skriver hon på Instagram.
Annons
Madeleine Ilmruds oro efter dotterns plötsliga insjuknandeBrand logo
Madeleine Ilmruds oro efter dotterns plötsliga insjuknande

Det var i TV4:s realityprogram Familjen annorlunda som svenska folket först fick se Madeleine Ilmrud och maken Mikael Ilmrud. I slutet av juni 2019 föddes parets åttonde barn. Madeleine har även tre barn från ett tidigare förhållande vilket innebär att hon är mamma till hela elva barn.

Dotterns plötsliga sjukdomskamp

Idag arbetar Madeleine med sina sociala medier där hon dagligen uppdaterar följarna om familjelivet. Det blir både gladare och tyngre stunder som hon delar med sig av på plattformarna.

Härom månaden berättade Madeleine öppenhjärtat om den sjukdomskamp som hade drabbat familjen. Dotter Tuva-Li hade plötsligt insjuknat under en skoldag och tvingades flertal gånger under flera dagars tid att färdas akut till sjukhus.

”Hon var helt okontaktbar och hennes ögon började skaka, som spasmer och sen rulla upp”, skrev Madeleine på sin blogg där hon berättade om den dramatiska händelsen och tankarna kring den.

Annons

Madeleine Ilmruds fråga till följarna efter tveksamheten över beslutet för barnen

Nu har Madeleine uppdaterat sina följare med andra tankar. Efter att sett nya potentiella riktlinjer för pandemin har Madeleine delat med sig av sina känslor kring det hela. Då provtagning inte sker där familjen bor har Madeleine svårt att veta när hon bör hålla barnen hemma och inte.

”Minst sagt lite svårt att veta hur man ska agera när man bor i Östergötland. Vi får alltså inte testa oss för Covid19 pga att det inte finns kapacitet. Men med de nya råden om att hålla friska barn hemma vid Covid19-sjukdom i familjen så är det ju omöjligt för oss i Östergötland att veta vilket ben vi ska stå på”, skriver Madeleine.

Hon förklarar vidare att hon beslutade sig för att ringa barnens skola för att ta reda på hur de anser att hon ska förhålla sig till rekommendationerna, något som inte gav henne tydligare besked.

”Eftersom vi inte kan testa oss i Östergötland så får vi gå på egna regionala regler som vi haft hela tiden. Dvs friska barn går till skolan, sjuka barn är hemma. Oavsett om någon annan i familjen är sjuk”, skriver Madeleine att skolan svarade och fortsätter med sina tankar kring svaret:

”Är inte det konstigt ändå, att inte alla omfattas av dessa råd och riktlinjer som Folkhälsomyndigheten kommer med? ”

Annons