LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Carin da Silvas ärliga ord om sönernas tuffa tid i Bryssel

01 dec, 2020 
Carin da Silva med familj
Carin da Silva och familjen har bosatt sig i Bryssel.
I en intervju med Hänt berättar nu tv-profilen om sönernas tuffa tid – samt oron inför hur barnen skulle ta den stora omställningen.
– Det var tufft kan jag säga, berättar Carin.
Annons
Carin da Silvas avslöjande om äktenskapet med NiklasBrand logo
Carin da Silvas avslöjande om äktenskapet med Niklas

Carin da Silva, 36, blev ett välkänt ansikte för det svenska folket genom sin medverkan i TV4:s Let’s dance. Under flera säsonger fick vi se henne lära kända profiler att dansa innan hon gick över till att jobba som hallåa på kanalen.

Förra hösten gick flyttlasset till Bryssel efter att maken Niklas da Silva, 40, fått jobb. Sedan dess har makarna och deras två barn Theo, 7, och Max, 4, levt sitt familjeliv där.

Carin da Silva om barnens tuffa tid efter förändringen

Carin arbetar idag med sina sociala medier där hon flitigt uppdaterar om familjelivet i Bryssel. Hon är ständigt noga med att dela med sig av både de lättsammare samt tuffare stunderna. I en ny intervju med Hänt berättar nu Carin om hur den senaste tiden i det nya hemlandet varit.

– Skolorna är öppna nu, tack gud. Det underlättat väldigt mycket för allas välmående kan jag säga, säger Carin som sedan en längre tid tillbaka befunnit sig i lockdown med familjen.

Annons

Tidigt i våras hade landet en ännu striktare lockdown som innebar att barnen behövde hemundervisning.

– Det har varit väldigt speciellt. Under våren hade vi tio veckors total lockdown. Då var allt stängt, man fick inte gå i parker, lekplatserna var stängda och skolorna var stängda. Vi fick röra oss en kilometer ifrån vårt hem. Det var tufft kan jag säga, speciellt med två barn som har väldigt mycket energi, säger Carin och fortsätter:

– Sen var det som sagt hemundervisning som ändå fungerade, på bara så här två dagar så hade de styrt upp allt det där. Det var smidigt och det gick väldigt bra men jag är ju inte en lärare. Det var speciellt, samtidigt ska man se till att all teknik fungerar, man ska underhålla en treåring så inte han stör brorsan medan han har skola, man måste ha lite koll och man måste se till att barnen är tysta för att min man sitter och jobbar. Jag hade eget jobb att göra men det fick jag mest lägga åt sidan och ta en annan gång. Det var speciellt.

Annons

Oron för sönerna inför plötsliga flytten

Som den supermamma som Carin är så är fick dock hon ihop hemundervisningen med resterande vardagssysslor. Däremot var det svårt för sönerna att vara utan sina vänner under den långa tiden.

– Det var tufft för dem. Jag och min man fick agera kompisar också. Efter några veckor så är det inte jättekul att leka med sin mamma. Men jag har iallafall lärt mig otroligt mycket om Pokémon.

När beslutet fattades att familjen skulle lämna Sverige för fyra år i Bryssel kände Carin snabbt en oro över hur Theo och Max skulle ta det.

– Om man tänker för min egen del så har det inte varit någon större skillnad för jag jobbade redan hemifrån i Sverige, vilket jag gör nu också. Min man jobbar mer nu här men det var vi medvetna om. Så den stora skillnaden var för barnen och det var för de som man var orolig för. Hur de skulle ta det att flytta till ett land där man inte kan språket, nya kompisar, lämna allt som är tryggt och som man känner igen. Men det har gått helt sjukt bra, säger Carin och fortsätter:

Annons

– Inte en enda gång har de sagt att de längtar hem utan nu är det här hemma.

Carins glädje över sönernas nyfunna vänner

Däremot har det funnits ett visst moment som Carin ansett något svårare med det nya livet i Bryssel.

– Det som har varit det största är att killarna går på en stor internationell skola men på en svensk sektion där de pratar svenska. Där är klasserna ganska små, i Theos klass är de tolv elever i ettan till femman. I hans ålder är de fyra eller fem barn så det som har varit den stora utmaningen där är att om de inte klickar med en kompis så finns det inte så många alternativ, säger Carin.

Som tur var har de båda sönerna lyckats finna vänner trots det smala utbudet, något som lättat Carins mammahjärta.

Annons