Dottern Stina Wollters egna ord efter Sven Wollters begravning

Sven Wollter

Det var i början av november som den folkkära skådespelaren Sven Wollter gick bort i sviterna av covid-19.
Nu skriver dottern Stina om avskedet efter pappans begravning.

Det var den tionde november som Sverige förlorade en av sina mest folkkära skådespelare Sven Wollter. Han var då 86 år gammal och hade underhållit svenska folket i över 60 år i filmer och serier, så som Änglagård-filmerna, Van Veeteren-filmerna och den populära serien Solsidan. Utöver sina fantastiska skådespelartalanger har Sven även hyllats för sin värme och sitt stora hjärta.

LÄS MER: Dogge Doggelitos ord om dotterns stöd – efter fruns bortgång

Men i slutet av oktober testades Sven positivt för covid-19, och efter en tids sjukdom orkade han till slut inte längre. På Instagram skrev familjen om det tragiska beskedet som berörde många.

”Det är med gränslös sorg Sven Wollters familj härmed meddelar att han i dag, den 10 november flög rakt rakt in ljuset i sviterna av Covid och en väl använd kropp med lungor med KOL och emfysem som inte orkade rida ut denna sista prövning.”

Dottern Stina Wollter, 56, berättar att han fick ett avslut utan smärta omgiven av alla sina nära, och passar samtidigt på att hylla sin pappa för hans värme och närvaro som människa. Hon tackar också vårdpersonalen på Intensivvårdsavdelningen i Luleå för att ha kämpat för hennes käre far.

I veckan tog familjen farväl av skådespelaren för sista gången under en ceremoni som hölls för de närmsta. Nu skriver dottern Stina om begravningen.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Stina Wollters ord efter Svens begravning

Det var under måndagen som Sven begravdes, och på plats var hans nära och kära för att ta farväl av den folkkära skådespelaren. I ett inlägg på Instagram skriver Stina om den starka stunden.

”Pappas kista. En stor konstnär vilar i sin dotters konst. Han är trädet. De fem barnen står i grenarna. Fanorna fladdrar. Rotsystemet är oöverskådligt. Barnbarnen svävar omkring. Han och hans fru på locket”. Han hade älskat att vi använde kistan som bricka då vi skålade och skrålade till Frank Sinatra som sjunger 'My way', skriver hon till flera bilder av kistan som är målad med olika motiv.

Hon fortsätter:

”Begravningen har skett i stillhet med de närmaste. Coronasäkert och nära.”

Kommer att hålla offentliga minnesplatser

Då Svens familj har nåtts av många personer runt om i landet som uttryckt sin saknad och sorg över skådespelarens bortgång har de nu bestämt sig för att låta fler än bara närmsta familjen att ta farväl.

Därför har Sven Wollters fyra barn nu startat en minnessida på Facebook där den som vill får skriva en hälsning, eller berätta om ett specifikt minne med skådespelaren. På Facebook-sidan kommer det även att komma information om offentliga minnesstunder.

LÄS OCKSÅ: Stina Wollters ilska mot TV4 – efter pappa Sven Wollters död

LÄS OCKSÅ: Börje Salming har fyra barn – så ser de ut idag

Senaste nytt