Dogge Doggelitos ord om dotterns stöd – efter fruns bortgång

Dogge Doggelito

För 16 år sedan gick Douglas "Dogge Doggelito" Leóns fru bort i cancer.
I en intervju med Hänt berättar han nu vad dottern Yeyo har betytt för honom under de värsta åren av sorg.

Douglas "Dogge Doggelito" León är den svenska rapparen som för många är känd för sitt glada humör och positiva mindset. Men på insidan har han kämpat en hel del.

För 16 år sedan gick nämligen hans fru Leonida bort i cancer. Hon hade då fått reda på att hon var sjuk bara några månader innan. I en intervju med Hänt berättar Dogge om den hemska tiden som kom efter.

– Det var en helvetes resa. Det var hemskt. Man önskar att ingen ska behöva gå igenom det. För min del tog det många år att komma över det. Tror det tog 12 år för mig att kunna säga att jag är lycklig, säger han.

För honom var jobbet en viktig del i processen att gå vidare, och han beskriver det som att han jobbet var hans terapi. Men trots det att han kommit en lång bit på vägen så kommer minnet av Leonida alltid att finnas kvar.

LÄS MER: Sofia Wistams beslut för dottern Sindy Rahm – efter oron

– Det kommer alltid vara ett hål i mitt hjärta som aldrig kommer kunna suddas bort. När man blir påmind eller när det kanske kommer ett brev i brevlådan med hennes namn. Det sitter ju där liksom. Man kan inte bara trolla bort allt som man kanske önskar ibland. Bilderna och tankarna finns ju kvar. Så det har varit tufft, säger han.

När han får frågan vad han skulle vilja säga till personer som går igenom samma sak säger han att det är svårt, då han inte tror att man på något sätt kan förbereda sig på den sorgen.

– Det finns ju inga tips man kan ge för det är så hemskt och all hamnar ju i väldigt olika positioner och tankar och känslor. Jag tror ingen kan förbereda sig för det. Man får bara kriga på så bra man kan och göra det bästa av situationen, säger han innan han fortsätter:

– Men det jag kan säga om livet är ju att älska så många du kan och slösa inte bort ditt liv. Utan lev och var glad. Livet är en välsignelse.

Tillsammans med den tidigare frun hade Dogge dottern Yeyo. Nu berättar han vad dottern har betytt för honom i processen att läka.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Dogge om dotterns stöd under den tragiska tiden

I en tidigare intervju har Dogge berättat att det var en mening från hans dotter som ändrade allt. Det var när hon sa ”pappa, först är man ledsen. Sedan blir man glad" som han förstod att han var tvungen att försöka börja leva igen.

– Hon sa det efter att det gått några år, och då blev det en vändning för mig. Om jag inte själv är glad så måste jag nog vara glad och jobba för min dotter.

Och när han får frågan om vad hans dotter har betytt i det hela finns det ingen tvekan om att hon varit viktig.

– Hon har betytt jättemycket. Det var ju hennes mamma som gick bort. Så det var en jättestor grej för både henne och mig. Så det var en kamp, men med sånna ord så fick man ändå styrka och kämparglöd. Lite mer kraft i det mörka så att säga. Så hon har betytt otroligt mycket, säger han innan han fortsätter:

– Men det är många år sedan och idag är den flickan 19 år och man är glad att hon klarat gymnasiet och kan välkomna livet ändå liksom.

LÄS OCKSÅ: Dogge Doggelito om svåra familjekampen med Claudia

LÄS OCKSÅ: Följarnas sötchock efter bilden på Dogge Doggelito och Claudias son