TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Sofia Wistams beslut för dottern Sindy Rahm – efter oron

15 nov, 2020 
AvLovisa Ström
Sofia Wistam
Sofia Wistams dotter Sindy är idag 20 år.
I Wahlgren & Wistam berättar Sofia nu om oron för dottern, och beslutet hon tog när hon fyllde 18 år.
– Kan inte ligga vaken och vara orolig, säger hon.
Annons
Allt om Sofia WistamBrand logo
Allt om Sofia Wistam

Både Sofia Wistam och Pernilla Wahlgren har erfarenheter av att ha tonårsbarn och vet precis vad det innebär att vara orolig när de är ute sent på kvällarna. I vännernas podcast Wahlgren & Wistam pratar de nu om den ständiga oron och svårigheten med att veta hur man ska hantera den. Nästan alla av Pernillas barn är idag vuxna, men i podden berättar hon om åren då Bianca Ingrosso och Oliver Ingrosso var yngre och oron var konstant.

– Jag hade så många sånna nätter när jag låg vaken och var orolig, för Bianca och Oliver specifikt, när de inte kom hem och man vakna mitt i natten. Och så väntar man till klockan blir typ sju och tänker att nu kan jag ringa runt till varenda kompis i telefonboken och tillslut så hittade man då någon mamma som ba "ja men Bianca ligger här", berättar hon.

Och även Sofia har känt samma känslor. Nu berättar hon om oron över dottern Sindy Rahm, och beslutet hon tog den dagen hon fyllde 18.

Annons

Sofia Wistams nya beslut för dottern

Hon berättar om när Sindy fyllde 18 år och skulle på fest och plötsligt beslutade sig för att dra vidare. Trots hennes oroskänslor bestämde sig Sofia där och då att det var dags att släppa taget.

– Jag kommer ihåg när Sindy fyllde 18, alltså exakt på hennes 18-årsdag, och så var hon på en fest och jag hade bestämt att jag skulle åka in och hämta henne från festen när klockan var 12 säger vi. Men så smsade hon och bara "nej jag stannar ute lite till" och jag bara "eh okej men jag är ju här i bilen på Strandvägen eller vad det nu var". Och hon bara "nej det blev en efterfest", och då tänkte jag bara att okej hon är myndig och nu är vi där, säger hon innan hon fortsätter:

– Då bara bestämde jag mig att nej, nu får jag hoppas att mina värderingar sitter där. Jag ska inte oroa mig, punkt. Hon vet vad jag tänker och vill. Hon vet att jag finns där. Hon kan ringa mig, jag kan hämta henne var som helst när hon som helst. Jag löser det. Men jag kan inte ligga vaken och vara orolig för då blir jag knäppt.

Annons

Och Pernilla håller med.

– Ja, man måste släppa det tillslut. Jag tyckte också det var skönt när de blev myndiga för då kan man andas ut lite och släppa taget. Liksom nu är den här personen myndig och räknas faktiskt som vuxen, säger hon.

Hon fortsätter sedan med att berätta att det däremot var svårare att släppa taget om Bianca än hennes andra barn.

– Sen tyckte jag faktiskt att det var mycket jobbigare med Bianca för att hon var tjej. Man är mer orolig för tjejer för tjejer är mer utsatta och sådär.

Annons