Barnens sorg efter Sofia Wistams beslut för Över Atlanten

För ett tag sedan tog Sofia Wistam det tuffa beslutet att segla över Atlanten.
Nu öppnar barnen upp om saknaden efter sin mamma medan hon är borta.
– Jag är orolig, säger sonen.
Slå på ljud

Nu är det dags för Över Atlanten att dra igång ännu ett år. Programmet där den erfarna seglaren Gurra Krantz tar med sig några av Sveriges mest folkkära kändisar för att segla 3000 sjömil – från Gran Canaria till Saint Martin i Västindien. Det finns varken följebåt eller möjlighet till hjälp utifrån, vilket sätter deltagarna i en situation där de är helt utelämnade åt varandra. Varje år är det sex kändisar som är med, och årets besättning består bland annat av fotbollsikonen Henrik Larsson, artisten Tommy Nilsson och programledaren Sofia Wistam.

“Det här är helt sjukt”

Att det är tufft att segla över Atlanten är något varken Gurra eller de tidigare deltagarna varit blyga med att berätta om. Men i första avsnittet berättar Sofia att det var hennes man som gjorde att hon blev taggad till att tacka ja när hon fick en förfrågan om att vara med i programmet. Detta då han sa att hon aldrig skulle klara det. Men väl på Arlanda kommer ångesten krypandes.

– Chauffören släppte precis av mig och sa “trevlig resa” och då har man ju lust att skrika  “trevlig resa? Jag ska ju segla över Atlanten!”. Det är ju helt sjukt, berättar hon för kameran.

Senare i avsnittet berättar hon:

– Om jag ska vara ärlig så har man ju hört alla de här historierna om att det här är sjukt tufft. Och någonstans i mig tänker jag att ärligt talat, de måste överdriva. Så jäkla tufft är det inte, jag har fött fyra ungar. Jag har gjort en hel del.

Hon fortsätter:

– Jag går in med inställningen att alla andra överdriver. Jag kommer fixa det här skitbra, säger hon.

Barnens oro inför sin mamma

Men då de ska vara borta i tre veckor är det inte bara deltagarna själva som blir drabbade. Hela resan innebär även en väldigt lång tid ifrån sina nära och kära, och i avsnittet får man se en tillbakablick från när Sofia är hemma med sin familj och pratar om just det. Hennes man Magnus Wistam och sönerna Texas och Lennox Wistam står i köket och lagar mat när hon frågar om de inte kommer sakna henne medan hon är borta.

– Kommer du sakna mig lite? Säg att du kommer sakna mig lite, säger hon till Texas.

Sonen svarar att han kommer att sakna henne och när hon frågar Lennox om han är orolig över henne svarar han:

– Ja, man vet ju inte vad som kan hända på havet och man kan ju inte nå dig på något sätt.

Sofia frågar då vad de ska göra när hon väl är hemma igen och Lennox är snabb att svara vad han hoppas på:

– Kanske bjuda över familjen på middag, svarar han.

SENASTE NYTT!