Stina Wollters ilska mot TV4 – efter pappa Sven Wollters död

Stina Wollter och hennes familj sörjer Sven Wollters bortgång.
Men nu ryter dottern ifrån rejält – då hon hävdar att TV4 kontaktat begravningsbyrån för att få ut information.
”Tror ni på allvar att ni kan hålla på såhär?”, skriver hon på Instagram.

”Det är med gränslös sorg Sven Wollters familj härmed meddelar att han i dag, den 10 november flög rakt rakt in ljuset i sviterna av Covid och en väl använd kropp med lungor med KOL och emfysem som inte orkade rida ut denna sista prövning”,skrev Stina Wollter på sin Instagram när hon meddelade att hennes pappa Sven Wollter gått bort.

”Han fick ett avslut utan smärta omgiven av alla sina nära. Sven blev 86 år”, avslutade hon inlägget med.

Sven berättade för Aftonbladet i slutet av oktober att han testat positivt för covid-19. Han trodde då att han hade smittats under en resa till Stockholm.

– Jag mår lite halvtaskigt just nu. Jag har feber och det mår jag inte bra av, sa han till Aftonbladet den 31 oktober.

Tio dagar senare förlorade han kampen mot sjukdomen och Stina har de senaste gångerna uppdaterat flera gånger på sina sociala medier kring sin sorg.

Bianca Ingrossos nya avslöjande om flytten – detaljerna om nya bostaden

Fått ta emot elaka ord om Sven

Efter den tragiska nyheten har Stina även fått motta en hel del tröstande och fina meddelanden från sina följare – men även vissa riktigt elaka. Häromdagen röt Stina ifrån mot de hatiska orden hon fått ta emot:

”Det borde finnas något slags straff för de människor som tar sig tid att leta upp ens adress och sedan maila en för att utrycka sitt hat mot en person som just dött. Att de vräker ur sig skiten på diverse ljusskygga forum är en sak men att maila en efterlevande? Jag är van vid mycket skevt men det här var jag inte beredd på”, skrev hon på Instagram då.

Känsliga frågorna kring begravningen

Nu uppdaterar Stina sin Instagram återigen gällande sin pappas bortgång. Hon är upprörd då hon fått till sig att TV4 ska ha kontaktat en begravningsbyrå för att få info om Svens kommande begravning.

”Om vi i familjen till äventyrs skulle känna ett behov av att arrangera en begravning som ska kablas ut till folks mediaflöde så kommer vi självklart att meddela det då det är aktuellt. Men det finns en sak som är av betydelse här: bara för att någon är känd och kanske älskad och uppskattad har man inte några rättigheter till den.”

Hon lägger ut printscreens på ett meddelande som hon fått från begravningsbyrån, som menar på att de blivit kontaktade av en reporter från TV4. Begravningsbyrån skriver även i meddelandet att de inte gav ut någon information till kanalen.

”På riktigt TV4, är det så ni jobbar? Är detta en del av er värdegrund? Tror ni på allvar att ni kan hålla på såhär utan att det uppmärksammas?”, skriver Stina på sin Instagramstory.

Hänt har sökt TV4 och Stina Wollter.

LÄS OCKSÅ: Stina Wollters sorg i TV4 – öppnar upp om sista mötet med systern

LÄS OCKSÅ: Här är kändisarnas 6 favorithotell i Sverige

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt: