Madeleine Ilmruds stora oro – dotter Tuva-Li akut till sjukhus

Madeleine Ilmrud

Instagram
Familjen annorlunda-profilen Madeleine Ilmruds dotter fick plötsligt svårt att andas.
Nu berättar hon om sjukdomskampen som tog hårt på hela familjen.
Hon var helt okontaktbar och hennes ögon började skaka”, skriver Madeleine på sin blogg.

Det var i TV4:s realityprogram Familjen annorlunda som svenska folket först fick se Madeleine Ilmrud och maken Mikael Ilmrud. I slutet av juni 2019 föddes parets åttonde barn. Madeleine har även tre barn från ett tidigare förhållande vilket innebär att hon är mamma till hela elva barn.

Dotterns tuffa sjukdomskamp – kunde inte andas

Den stora familjen lever ett hektiskt liv tillsammans som följarna kan ta del av på Madeleines sociala medier. Nyligen var makarna Madeleine och Mikael med om en dramatisk händelse – deras ena dotter Tuva-Li insjuknade plötsligt när hon befann sig i skolan.

Madeleine fick ett samtal från skolsköterskan på skolan som förklarade att Tuva-Li hade fått svårt att andas efter att gungat. Madeleine hörde att något inte stod rätt till och skickade snabbt sin make till skolan.

”När Micke kommer upp till skolan så ser han direkt att hon har riktiga svårigheter att andas, hon kippar efter andan samtidigt som hon nästan hyperventilerar. Och det kan ju bli en ond cirkel – när kroppen får för mycket syre men hjärnan får för lite syre. Blodkärlen drar ihop sig och man får för lite blod till hjärnan. Micke försökte prata lugnt med henne men blicken var tom och hon kunde inte prata. Micke tog beslutet att åka direkt upp till akuten, skriver hon på sin blogg och fortsätter:

”Benen bar inte på Tuva-Li så Micke fick bära henne ut i bilen. Väl i bilen så började hennes ögon rulla, väldigt obehagligt så Micke skyndar sig på allt vad han kan och springer i med Tuva-Li på akuten. Eftersom det är som det är idag med pandemin så kan man ju inte riktigt bara springa in på akuten. Man måste ringa på och får då en första kontakt genom en lucka i väggen. Akutpersonalen såg som tur var att det var något galet och lät Micke springa in på en gång.”

Madeleine Ilmrud och hennes familj

Madeleine Ilmrud och hennes familj medverkade i Familjen annorlunda.

Stefan Jerrevång/TT

”Det hela blev väldigt traumatiskt”

Madeleine fortsätter beskriva händelseförloppet och förklarar att hon under denna tid var hemma med andra sjuka barn och kände stor oro.

”Väl inne på akuten så springer de in med Tuva-Li i ett akutrum och drar av henne alla kläder. De sätter på henne elektroder för att mäta av hennes värden och ger henne en mask med extra syre, de jobbar på snabbt. Det hela blev väldigt traumatiskt för Micke. Man får ju panik! Såklart! När ens barn inte mår bra och helt plötsligt förlorar förmågan att kunna prata och kommunicera.”

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Proverna såg bra ut och dottern blev sedan sig själv. Men detta var inte slutet på mardrömmen. Dagen därpå åkte Madeleine nämligen iväg snabbt medan flera av de andra barnen var hemma – plötsligt nåddes hon av ett samtal där en av de andra döttrarna bad henne komma hem snabbt då Tuva-Li återigen hade svårt att andas.

Hon var helt okontaktbar och hennes ögon började skaka, som spasmer och sen rulla upp. William berättade att Colin hade spelat tv-spel med gubbar som rörde sig snabbt på tv-skärmen och Tuva-Li hade stått bredvid och titta på. Från ingenstans så sa hon att hon kände sig yr i huvudet och sen hade hon rasat ihop på golvet och börjat andas konstigt”.

Madeleine Ilmrud föll i tårar

Familjen begav sig ännu en gång till akuten och skickade sedan vidare för andra undersökningar.

”Jag tyckte det tog väldigt lång tid innan hon blev sig själv igen och jag kunde inte hålla tårarna tillbaka”.

Läkarna har inte kunnat se vad som skett med dottern utan man hoppas nu att detta endast var något tillfälligt.

LÄS OCKSÅ: Madeleine Ilrmud ryter ifrån mot följarna: ”Skäms på er”

Senaste nytt