Madeleine Ilmruds svåra familjekamp med barnen efter separationen

Madeleine Ilmrud med familj

Madeleine Ilmrud är mamma till 11 barn. Men det har inte alltid varit enkelt. Nu berättar hon om familjekampen med tre äldsta sönerna efter tidigare separationen.

Madeleine Ilmrud blev känd när hon tillsammans med maken Mikael Ilmrud var med i tv-programmet Familjen annorlunda på TV4 2009. Då hade hon de åtta barnen Victor, Oliver, William, Engla-Freja, Adam, tvillingarna Collin och Charlie samt dottern Tuva-Li. Och idag, 11 år senare, har familjen vuxit ytterligare. Med åren har tittarna fått följa familjen och välkomnat fyra nya familjemedlemmar nämligen även döttrarna Emmylou, Mathilde-Isabelle, och Livia.

Nu när familjen inte syns i tv-rutan så kan den som vill följa dem kika in på Madeleines sociala medier. Där är hon dagligen aktiv och delar med sig en hel del från vardagen tillsammans med sin stora familj. Madeleine har alltid delat mycket bilder på sina barn och det har hon fått en del kritik för.

LÄS MER: Hanna Hedlund om stödet från Martin Stenmarck

Madeleines beslut om barnen

Det var efter att debatten huruvida man ska visa upp sina barn på sociala medier eller inte drog igång som kritiken började komma. Och det fick henne att fatta ett beslut som hon delade med sig av på sin blogg.

”Jag vill FÖRTYDLIGA att jag aldrig skulle dela något som jag tror skulle kunna skada mina barn. Att jag skriver om ätovilja handlar om att jag vill lyfta problemet, det finns och det är många barn som har problem med det tyvärr. Och fortfarande är okunskapen stor och bemötandet inte tillräckligt. Jag visar alltid mina barn bilderna jag tar och de okejar alltid innan jag lägger ut”, skrev hon då.

Och därför har hon nu valt att fortsätta vara generös och bjuda in sina följare i hennes vardag. I veckan berättade hon bland annat om hur familjen hade firat sonen Williams födelsedag

”Vi har firat våran älskade Williams födelsedag Tänk att min ”bebban” har fyllt 17år! Helt galet.”, skriver Madeleine i ett inlägg på sin blogg.

Hon berättar hur hon kan bli sentimental när någon av hennes barn fyller år och att barnen där hemma håller med.

”Barnen här hemma brukar skoja om att William är mitt lilla gullebarn haha. Och det är verkligen med glimten i ögat de säger det ska jag tillägga. Engla-Freja säger alltid att William är mitt favoritbarn, ja och så Victor och Oliver. De tre äldsta grabbarna i syskonskaran.”

Tuffa familjekampen efter separationen

Hon förklarar att hon absolut inte favoriserar någon av barnen, men att relationen till de äldre blivit annorlunda. Och man kan prata om andra saker.

Sen konstaterar Madeleine att det kan finnas en annan anledning till att hennes relation med de tre äldsta sönerna är starkare. Då hon separerade från deras pappa så kämpade de på ensamma, hon och tre sönerna.

”Jag var ensamstånden med mina tre äldsta pojkar, och väldigt ung. Vi har krigat och jag har kämpat. Det kanske har gjort våran relation väldigt stark?”

LÄS OCKSÅ: Sofia Lindhe om bråket med Anton Pehrson i Gift vid första ögonkastet

LÄS OCKSÅ: Carina Bergs tuffa kamp under graviditeten med Juno