Carina Bergs tuffa kamp under graviditeten med Juno – Carolina Gynnings stöd

Carolina Gynning, Carina Berg

Carina Berg och maken Erik Berg har nu blivit föräldrar till dottern Juno. Men vägen dit var inte lätt.
Nu berättar Carina om den tuffa kampen, och samtalet med Carolina Gynning.
Det blev ett samtal som Gynning aldrig kommer glömma.

Carina Berg, 43 och Erik Berg, 32, har precis blivit föräldrar till sitt andra gemensamma barn. Makarna visste tidigt att de ville ha barn tillsammans, men vägen dit skulle visa sig inte vara helt lätt.

När Carina tillslut blev gravid med parets första gemensamma barn avslöjade hon vilken kamp de två fått gå igenom. Men efter att drabbats av flera missfall föddes äntligen sonen Otto.

LÄS MER: Magdalena Graafs hint till kvinnor om exet Magnus Hedman

Carina och Eriks andra barn föddes förra veckan och fick namnet Juno, vilket Carina var snabb med att meddela på Instagram.

”Juno Karin Elsa Berg. Äntligen är du här. Mamma och pappa älskar dig”, skrev hon då.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Carina Bergs tuffa kamp om att bli gravid

Men vägen till barn har som sagt inte varit helt lätt för Carina och Erik. På två år var Carina gravid fem gånger och alla avslutades sorgligt nog.

– Jag var konstant gravid kändes det som. Jag hade fem graviditeter på två år, som alla avslutades. Men tack och lov vet du inte hur resan ser ut när du är mitt i den. Det var bara att försöka hantera varje steg. Vi ödmjukades ner på knäna och tacksamheten är helt enorm nu, säger Carina till Mama under en intervju tillsammans med poddkollegan Carolina Gynning, 42.

Men trots att Carina äntligen hade blivit gravid med den nu nyfödda dottern Juno hade hon minst sagt en tuff start på graviditeten.

Tunga beskedet mitt under graviditeten med Juno

Precis när hon och Erik hade börjat berätta för vänner och kollegor att de väntade barn igen, kom beskedet att läkarna hittat kromosomavvikelser på NIPT-testet.

– Jag fick gå igenom många tester och varje vecka gick jag och kontrollerade så att barnet växte. Den avvikelse de misstänkte innebar så extremt svåra sjukdomar, att om bebisen hade överlevt graviditeten, hade den levt ett väldigt kort liv på sjukhuset, säger Carina till Mama och fortsätter:

– Hade fostervattenprovet sen visat att det var så, hade det varit på tok för sent för en skrapning och då var alternativet att avbryta graviditeten genom en förlossning. Då kommer jag ihåg att jag satt på mattan och ringde till dig och grät.

Carolina Gynnings stöd till Carina efter beskedet

I intervjun berättar Carolina nu att det blev ett samtal hon aldrig kommer glömma. Det är nämligen inte särskilt ofta varken hon eller Carina ringer till varandra och gråter.

– Det samtalet kommer jag aldrig att glömma. Varken jag eller Berg är de som ringer och gråter. Vi kan ta en jäkla fet bajskorv innan vi bryter ihop. Men där blev det verkligen för mycket för dig. Du var helt förstörd. Men jag, med min mediala kraft som vi brukar skoja om, sa att allt skulle ordna sig och att jag var säker på att det skulle bli bra. Först efter samtalet kände jag bara att ”nej, det kan jag ju inte säga”. Jag är ingen läkare och du kan inte lita på mig, säger Carolina till tidningen.

FOTO: WIXTRÖM JIMMY/Aftonbladet/TT, Karin Törnblom/TT

LÄS OCKSÅ: Carina Bergs första familjebild på barnen Holger, Otto och Juno

LÄS OCKSÅ: Carolina Gynnings bråk med Viktor Philipson om namnvalet till dottern

Senaste nytt