Därför visar Madeleine Ilmrud upp barnen trots kritiken

Madeleine Ilmrud

Madeleine Ilmrud har fått stark kritik för att hon visar upp sina barn på sociala medier.
Nu besvarar hon kritiken och berättar varför hon valt att göra som hon gör.

Familjen annorlunda-profilen Madeleine Ilmrud har elva barn och skriver ofta om vardagen med familjen på sina sociala medier. Till och från lägger hon även upp bilder på barnen. Nu berättar hon om beslutet att visa upp barnen på internet trots kritiken hon har fått från sina följare.

Madeleine om hatet efter beslutet om barnen

På senaste tiden har debatten huruvida man ska dela sina barn på sociala medier eller inte cirkulerat. Detta har gjort att Madeleine har fått en hel del kritik från flera av hennes följare. På hennes blogg skriver hon nu om meddelandena hon har fått och hur hon tänker kring hela grejen.

”Sedan debatten började om huruvida man ska dela sina barn i social media så har jag den senaste tiden fått en del (enligt mig) sjuka meddelanden. Allt från att jag ska skämmas till att jag är en fruktansvärt dålig mamma. Oftast är det väl kvinnan i detta fallet som får hatet tyvärr. Jag har aldrig sett Micke motta konstiga meddelanden. Hotfulla kommentarer”, skriver hon innan hon fortsätter:

LÄS MER: Gravida Bonde-Susannas sorg efter dolda kampen

”När vi pratar om barn i social media och barn som exponeras på olika sätt och vis så tror jag det är individuellt vart man drar gränsen för vad som är okej och vad som inte är okej. Jag kan få en klump i magen när jag ser andra föräldrar dela sin vardag med sitt/sina barn sju dagar i veckan, alltid med en telefon i handen tänker jag då. Det kan inte vara nyttigt för barnen, eller? Alltid med ett mål om att dela den perfekta bilden och få ett snyggt flöde eller underhålla sina följare så man kan växa och bli en stor influencer.”

Därför väljer hon att visa upp barnen trots kritiken

Madeleine är med andra ord väl medveten om debatten som pågår men menar att hon har tänkt ut beslutet att dela bilder och händelser om hennes barn noga. Hon visar inte bara upp guld och gröna skogar utan berättar även när det är jobbigt inom familjen. Nu berättar hon om anledningen till att hon vill dela detta på sina sociala medier, och om önskan att kunna hjälpa andra familjer i liknande situationer.

”Jag vill FÖRTYDLIGA att jag aldrig skulle dela något som jag tror skulle kunna skada mina barn. Att jag skriver om ätovilja handlar om att jag vill lyfta problemet, det finns och det är många barn som har problem med det tyvärr. Och fortfarande är okunskapen stor och bemötandet inte tillräckligt. Jag visar alltid mina barn bilderna jag tar och de okejar alltid innan jag lägger ut”, förklarar hon.

”Likaså den tuffa misshandeln som våran son blev utsatt för. En kvinna skrev till mig att hon önskade att det borde vara straffbart för föräldrar att lägga ut sådant om sina barn på social media. Jag var enligt henne en hemsk mamma. Jag respekterar hennes åsikt, men för den saken skull så håller jag inte med. I detta fallet så var det min son själv som ville dela med sig av vad han fått uppleva. För lyfta samhällsproblemen som finns. Jag tycker han är den modigaste människan på hela jorden. Helvete vad modig han är!”

Hon avslutar med att berätta att hennes barn har bra erfarenhet av hennes sociala medier, men att hon självklart tycker debatten är väldigt viktig.

LÄS OCKSÅ: Så är Louie Martis relation med Magdalenas ex Filip

LÄS OCKSÅ: Madeleine Ilmruds kamp – barnen drabbade av vinterkräksjukan

Senaste nytt