Gravida Bonde-Susanna Karlsson om besvikelsen efter uteblivna missfallet

Susanna Karlsson med Hannes Harladsson

Bonde söker fru-Susanna Karlsson är gravid.
Tillsammans med kärleken Hannes Haraldsson väntar hon sitt första barn. Men vägen dit har inte varit lätt – nu berättar Susanna om sorgen efter det uteblivna missfallet.

Susanna Karlsson, 29, medverkade i Bonde söker fru år 2018 för att hitta sitt livs stora kärlek. Och visst blev drömmen sann, då hon fann just den stora kärleken i Hannes Haraldsson, 28.

Sedan dess har paret gått fort framåt och de har både hunnit flytta ihop och förlova sig. Susanna besvarade frieret med ett självklart ja, men bröllopet har dock fått vänta. På grund av coronapandemin har turturduvorna tvingats skjuta upp bröllopet, som till en början var tänkt att äga rum under 2020.

Men om det inte blir bröllop så blir det barn, paret väntar nu en liten bebis, men resan dit har inte varit lätt.

Stora oron under graviditeten

Susanna är idag en bra bit in i graviditeten. Hon har varit öppen med att hon har varit orolig och har även svårt att släppa oron om att något kan gå fel, detta delade hon med sig på Instagram för följarna.

LÄS MER: Tittarnas kritik mot Efter fem efter TV4:s beslut

”Vecka 18 är snart slut och imorgon blir det v 19! Och alltså en vecka narmare nästa ultraljud. Och det är det som jag går och väntar på nu. Blir allt mer orolig for varje dag inför UL, ena sekunden tror jag mig känna rörelse där inne och andra tror jag att den kanske slutat växa”, skrev hon.

Susanna Karlsson drabbades av uteblivet missfall

Susannas oro över att något ska hända under graviditeten grundar sig i att hon tidigare har drabbats av uteblivet missfall. Nu berättar hon om resan för följarna och att det har varit både fysiskt och psykiskt påfrestande.

”Missed abortion är inte missfall, det är alltså ett uteblivet missfall. Så mycket nytt man fått lära sig om sin kropp. Det var en besvikelse att min kropp inte förstått själv att fostret hade slutat växa. I 5 veckor fortsatte min kropp att tro att jag var gravid. På det första rutinultraljudet i v12 kunde man få se att den hade slutat växa redan i v7!”, skriver Susanna.

Vidare delar Susanna Karlsson med sig om sorgen och den fysiska smärtan, men även att hon kände skam och misslyckande.

”Jag kände en skam i att ta tillbaka mina ord ”vi ska få barn” ”jag är gravid”. Jag kände mig misslyckad när jag fick en klapp på axeln av mina nära och ville helst bara skoja bort det hela.”

LÄS OCKSÅ: Sanningen bakom Carina Berg och Erik Bergs namnval till dottern Juno

LÄS OCKSÅ: Så träffades Louie Marti och Magdalena Graaf

FOTO: BYRMO CAROLINA/Aftonbladet/TT