Därför valde Lotta Engberg att behålla efternamnet efter skilsmässan

Lotta Engberg, doktor Mikael Sandström

Lotta Engberg och doktor Mikael Sandström har nyss flyttat ihop.
Men tidigare har Lotta levt och bott ihop med Anders Engberg.
Nu reder Hänt ut varför Lotta valt att behålla sin ex-makes efternamn.

Lotta Engberg, 57, och ex-maken Anders Engberg, 69, träffades för nästan 40 år sedan när de båda körade bakom bröderna Herreys i Eurovision Song Contest.

LÄS MER: TV4-kollegornas ord till Soraya – efter beskedet om framtiden i tv

Två år senare gifte de sig och fick tillsammans döttrarna Amanda, 32, och Malin, 34. Men efter flera år tillsammans så bestämde sig ex-makarna för att gå skilda vägar 1994.

Efter att Lotta och Anders Engberg valde att separera så träffade programledaren kärleken på nytt i sin manager Patrik Ehlersson, 56. I hela 16 år var de två gifta, men 2015 ansökte de om skilsmässa, detta efter att relationen övergått i vänskap.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Lottas kärlekssaga med doktor Mikael

Sedan dess har Lotta varit singel och i Tillsammans med Strömstedts berättade hon om insikten som kom med singellivet.

– Jag har lärt mig själv att jag måste inte hela tiden ha nån utifrån som älskar mig. Utan att jag faktiskt kan älska mig själv och att det kan räcka, sa Lotta i programmet innan hon fortsatte:

– Jag har ju vuxit väldigt mycket, jag har kunnat landa väldigt mycket.

Men just när Lotta hade landat och hittat styrkan i sig själv så kom doktor Mikael in i bilden. Deras förhållande blev seriöst i somras och under hösten har paret tagit flera stora steg i relationen.

Bland annat har de varit på semester tillsammans och dessutom har båda sålt sina hus, för ett liv ihop. Flyttlasset gick i början av mars och under tisdagsmorgonen kunde doktor Mikael stolt visa upp deras nya boende för Nyhetsmorgon-kollegorna och TV4-tittarna.

Därför behåller Lotta sitt efternamn

Om paret går i bröllopstankar är dock oklart, men i Tillsammans med Strömstedts så berättade doktor Mikael att de fortfarande är i "förälskelse-fasen".

– Det är inte kärlek detta, utan det är förälskelse, sa tv-doktorn då.

Eftersom att Lotta varit gift tidigare vet hon vad äktenskap handlar om. Och om det blir giftermål med doktor Mikael är det nog högst troligt att hon behåller sitt gamla efternamn – Engberg.

När Lotta gifte sig med Patrik Ehlersson så valde hon nämligen att inte byta efternamn.

I och med att Lottas döttrar också heter Engberg i efternamn kan det mycket väl vara anledningen till att hon väljer att behålla sin ex-makes namn. Det kan även ha att göra med att relationen till ex-maken är god.

FOTO: Tommy Holl/TT, TV4

LÄS OCKSÅ: Därför lämnade Anders Engberg landet – efter skilsmässan från Lotta Engberg

LÄS OCKSÅ: Då flyttar Lotta Engberg och doktor Mikael Sandström in i nya huset