TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Därför lämnade Anders Engberg landet – efter skilsmässan från Lotta Engberg

14 feb, 2021 
AvLovisa Ström
Anders Engberg & Lotta Engberg
Anders Engberg och Lotta Engberg var gifta i åtta år.
Nu berättar Anders för Hänt vad som hände efter skilsmässan från Lotta och hur deras relation ser ut idag.
Annons
Så ser Lotta Engbergs barn ut idag - bilderna visar likhetenBrand logo
Så ser Lotta Engbergs barn ut idag - bilderna visar likheten

Idag är Lotta Engberg tillsammans med tv-profilen och överläkaren Mikael Sandström. Men så har inte alltid varit fallet. För nästan 40 år sedan föll hon nämligen pladask för dansbandssångaren Anders Engberg efter att de träffats när båda körade bakom Herreys i Eurovision Song Contest 1984. De gifte sig sedan två år senare och fick barnen Amanda och Malin tillsammans. Men precis som många andra kärlekshistorier nådde också deras sitt slut, och år 1994 gick de skilda vägar efter åtta år som äkta makar.

Efter skilsmässan har Lotta varit mer aktuell än någonsin. Dels med Lotta på Liseberg men nu också med Bingolotto. Men någon som däremot bestämde sig att bege sig långt ifrån rampljuset och Sverige var Anders. Nu berättar han för Hänt vad som har hänt i hans liv efter det omskrivna uppbrottet.

Flyttade till Thailand

Efter skilsmässan från Lotta tog Anders sitt pick och pack och flyttade till betydligt varme breddgrader. På grund av ett arbetsprojekt flyttade han nämligen till Thailand, och där blev han kvar i flera år.

Annons

– Vi hade ett byggprojekt som jag drog igång 2006 och ett sånt projekt måste man leva med. Så då var man tvungen att bo på plats så jag bodde väl där mellan 2007 och 2012 kanske, säger han.

Han berättar att det var väldigt annorlunda men att han gick igång på att få utmana sig själv och göra ett avbrott från det vanliga vardagslivet hemma i Sverige.

– Det var klart att det var väldigt annorlunda, men det var både kul och lärorikt. Och framförallt kul att göra ett sånt avbrott i livet. Väldigt annorlunda jämfört med om man hade gjort samma sak i Sverige kan jag säga. Det var ju utmaningen som jag tyckte var spännande, berättar han.

Men nu är han hemma i Sverige igen och när Hänt pratar med honom har han precis varit och åkt skridskor med barnbarnen.

– Nu är jag mycket mer i Sverige än i Thailand. Det har ju också med omständigheterna att göra. Det är ju lockdown i stora delar av världen så det är ju inga bra restider tyvärr.

Annons

Så är Lotta och Anders relation idag

Det har idag gått nästan 30 år sedan det tidigare paret gick skilda vägar och relationen mellan dem verkar bara vara bra. Då

– Vi har den allra bästa relationen. Vi umgås ju inte dagligen för vi bor ju inte på samma ställe och hon har sitt och jag har mitt. Men vi har ju barnen och barnbarnen ihop. Så vi har jättebra kontakt. Inga konstigheter, säger Anders innan han fortsätter:

– Alla uppbrott har väl sina efterbördor, så är det ju alltid. Och vissa pratar lite fortfarande och en del kommer aldrig överens och några blir bästa kompisar. Och jag kan väl säga att i vårt fall så blev vi ju bästa kompisar.

Annons