ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför saknas Lotta Engberg när Kikki Danielsson gästar Bingolotto

06 nov, 2022 
Kikki Danielsson och Lotta Engberg
I söndagens Bingolotto gästar ingen mindre än Lotta Engbergs tidigare bandkollega Kikki Danielsson.
Lotta själv saknas dock under kvällen.
Nu svarar TV4 på varför.
Annons
Här pussas Lotta Engberg och Mikael Sandström på röda mattanBrand logo
Här pussas Lotta Engberg och Mikael Sandström på röda mattan

Bingolotto, som är ett av våra mest folkkära program lever minst sagt kvar trots att det sträcker sig tillbaka hela 31 år. Vid högtider som jul, nyår, påsk och midsommar är det en tradition för många att sitta bänkade framför tv:n och spela bingo. Drömmen om att kamma hem storvinsten är för många stor.

Den 19 oktober 1991 sändes Bingolotto linjärt på TV4 för första gången. Men redan 1989 visades programmet i den lokala Göteborgskanalen Kållevisionen. Gert Eklund hade fått idén från dansk tv och Leif ”Loket” Olsson nappade direkt på erbjudandet om att bli programledare.

– Det gick så bra så vi sa att ”herregud, det måste kunna gå i hela Sverige”, har Loket tidigare berättat för Aftonbladet.

Casper Janebrink och Agneta Sjödin tar över under somrarna

Det är programledarna Lotta Engberg och Stefan Odelberg som på söndagskvällarna bjuder upp till bingo och underhållning.

Annons

Fram tills i fjol har programmet tagit en paus under somrarna – men inför förra sommaren infördes Bingolotto sommarkväll. Men Stefan och Lotta fick sina välförtjänta ledigheter ändå. Det var nämligen inga mindre än Agneta Sjödin och Casper Janebrink som tog över rodret under sommarmånaderna.

Duon blev så omtyckt att de fick chansen även denna sommar. Hur det blir med Bingolotto sommarkväll kommande sommar får tiden utvisa!

Därför saknas Lotta Engberg när Kikki gästar Bingolotto

Under söndagskvällen är det dags för den så folkkära Kikki Danielsson att gästa Bingolotto-studion. Det är ju ingen mindre än Lottas före detta bandkollega så man kunde ju tänka sig att det skulle vara just hon som fick äran att programleda kvällen – men så är inte fallet.

Mellan åren 2001 och 2004 var supergruppen Kikki, Bettan och Lotta högaktuella. Medlemmarna var just Kikki Danielsson, Elisabeth ”Bettan” Andreassen och Lotta Engberg. I år firar dessutom Kikki 50 år som artist.

När Hänt når Bingolottos presskontakt John Sarafian ger han svar på varför Lotta saknas under kvällens program.

Lotta och Stefan har ett schema där de turas om och det är satt sedan länge. Gäster och artisterna bokas in löpande hela tiden beroende på deras turnéschema, spelningar, boksläpp och annat.” skriver John i ett meddelande till Hänt.

FOTO: TV4

Annons