ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
TRENDAR JUST NU!Bianca IngrossoPernilla WahlgrenFarmen 2024Melinda JacobsE-type

Osäkra beskedet om Binglottos uppesittarkväll – efter 27 år i rutan

11 okt, 2022 
Lotta Engberg Bingolotto
Längtar du också efter julstök och Bingolottos klassiska uppesittarkväll?
Nu kommer ett besked som avslöjar att det finns en viss osäkerhet inför åets sändning. Allt är nämligen inte klart ännu!
Annons
Här pussas Lotta Engberg och Mikael Sandström på röda mattanBrand logo
Här pussas Lotta Engberg och Mikael Sandström på röda mattan

Varje år, kvällen före julafton samlas stora delar av det svenska folket framför tv:n och spelar bingo. Bingolottos uppesittarkväll har kommit att bli en riktig klassiker för många. Medan de sista julklapparna ska slås in och julskinkan ska smakas av så går tv:n i bakgrunden med julmys från Bingolotto-gänget.

Uppesittarkvällen har funnits med ända sedan 1995 då det första programmet sändes med Leif "Loket" Olsson i spetsen. Idag kan det säljas över fyra miljoner lotter inför den populära kvällen.

Förra året leddes programmet av Lotta Engberg, 59, och Stefan Odelberg, 48, som också leder Bingolotto vanligtvis. Under kvällen gästades Lotta och Stefan av Björn Skifs, Weeping Willows, Lisa Nilsson och Bo Kaspers Orkester. I den återkommande rimstugan satt Claes Malmberg och Carina da Silva. Och julköket det skötte Tina Nordström, känd som mat-Tina.

Annons

Stora ändringarna i Bingolotto framöver

Nyligen kom beskedet kring att Bingolotto genomgår stora förändringar inför kommande säsong. I början av nästa år flyttas nämligen programmet från TV4 till Sjuan. Programmet kommer däremot att fortsätta med sändningstiderna mellan 18:00 och 20:00. Det kommer dock inte att vara en halvtimmes paus för TV4-nyheterna som sänds klockan 19:00.

Något som iallafall fortsätter precis som vanligt är att det är Lotta och Stefan som leder även nästa säsong.

Osäkerheten kring Bingolottos uppesittarkväll 2022

Men innan det är dags för programmet att genomgå de stora förändringarna väntar uppesittarkvällen 2022. Så hur går egentligen planeringen inför årets stora kväll? Jo, när Hänt når John Sarafian, pr-ansvarig för Bingolotto berättar han den glädjande nyheten kring att det blir Lotta och Stefan som leder uppesittarkvällen.

Däremot kommer han med ett tråkigare beskedet för alla oss jul-längtande. Vi får nämligen vänta ännu lite längre innan schemat med vilka artister som gästar är klart.

”Lotta och Stefan leder men allt är inte klart ännu så ber om att återkomma längre fram”, skriver han i ett meddelande till Hänt.

FOTO: TT/Mathias Otterberg

Annons