LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Kikki Danielssons erkännande om skilsmässan: ”Jag drack som medicin”

30 okt, 2022 
Kikki Danielsson
Kikki Danielsson var tidigare gift med Kjell Roos.
Nu kommer hon med ett erkännande om äktenskapet.
– Jag drack som medicin för att stå ut i ett dött äktenskap, säger hon.
Annons
3 saker vi älskar med Kikki DanielssonBrand logo
3 saker vi älskar med Kikki Danielsson

Kikki Danielsson, 70, är en av våra mest folkkära sångerskor och i år firar hon 50 år som artist. Inte illa!

Hon är ständigt aktuell på dansbandsscenen och nu dessutom med en bokDu vet ingenting om mig. Det är en självbiografi som hon skrivit tillsammans med Sören ”Sulo” Karlsson, en kollega och vän som hon jobbat med i många år.

Boken speglar hennes stora framgångar genom hennes 50 år långa karriär men också personen Kikki bakom sångerskan.

”Efter 50 år i rampljuset så tyckte jag att det var hög tid att nyansera bilden av mig, artisten, men kanske framför allt människan Kikki Danielsson. Berätta om alla de delar, erfarenheter och stunder som bildat den helhet som sällan stämmer med den allmänna uppfattningen om min person”, säger hon i ett pressmeddelande.

Vill visa sin rätta sida i självbiografin

För även om Kikkis karriär gått som på räls så har livet både haft sina toppar och dalar för artisten. Hon berättar i en intervju med Amelia att hon vill får fram den rätta sidan av sig själv i boken.

Annons

– Riktigt nerskitad har jag blivit. Bland det värsta är kollegor som använt mina tragedier till skrattobjekt i sina sketcher. Alkohol, reumatism, falukorvsberoende och allt vad det varit. Det är så respektlöst. Tanken är att få en chans att göra mig fri från alla falska rykten och strunt som skrivits i tidningar, säger hon i intervjun.

Kikki Danielsson om skilsmässan från Kjell: ”Jag drack som medicin”

I samma intervju berättar Kikki att hon blivit tagen för rattfylla två gånger. Den första gången 1999 och den andra 2004. Mellan gångerna skiljde hon sig även från sin ex-make Kjell Roos som hon också har sina två barn tillsammans med – Emma och Viktor.

– Jag drack som medicin för att stå ut i ett dött äktenskap, berättar Kikki.

Men hon känner också att det måste varit tufft för barnen att läsa om sin egen mamma på det sättet hon blivit uthängd i media.

– Ja herregud, det är ju inte roligt att läsa på löpsedlarna att din mor åkt fast för rattfylla eller varit dödssjuk i reumatism, trots att jag försökte hålla sjukdomen hemlig. Efteråt fick jag mycket skäll från anonyma människor som tyckte att jag skulle sluta tycka synd om mig själv.

Idag har Kikki varit nykter i tio år, men dessförinnan hade hon panikångest i ett och ett halvt år, som hon dövade med vin. Tillslut hjälpte det inte längre, och kroppen började säga ifrån. Då beslöt hon sig för att sluta dricka.

FOTO: Peter Wixtröm/Aftonbladet/TT

Annons