LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Kikki Danielsson byter karriär – efter 30 år som artist

26 sep, 2022 
André Färnsveden
Kikki Danielsson.
Countrysångerskan Kikki Danielsson har varit en hyllad artist sedan slutet på 70-talet.
Men det verkar som att hon har hittat en helt nytt yrke!
Nu avslöjas artistens karriärbyte.
Annons
3 saker vi älskar med Kikki DanielssonBrand logo
3 saker vi älskar med Kikki Danielsson

Kikki Danielsson, 70, har varit dansbandsdrottning och countrysångerska i över 30 år. Hon ligger bland annat bakom succé-låtarna Papaya coconut och Bra vibrationer.

Det senaste året har varit en riktig berg- och dalbana för artisten. I våras berättade hon att hennes reumatism, som är en kroniska sjukdom hon lider av, hade blivit värre och att hon tvingades ställa in spelningar.

Men under sommaren blev artisten bättre och lyckades genomföra spelningar i både Smygehuk och på Malmöfestivalen.

Annons

Följarna hyllar Kikki – efter glädjebeskedet

Nyligen avslöjade Kikki Danielsson att hon har skrivit en självbiografi. I den nya boken, som hon skrev ihop med Sören ”Sulo” Karlsson, 52, avslöjar hon hemligheter om sitt liv hon tidigare inte berättat. På Instagram delade Kikki med sig av känslorna inför boksläppet.

Nu händer det grejer! Snart kommer den bok som jag har skrivit ihop med min kompis Sulo Karlsson. Den har fått titeln ”Du vet ingenting om mig” och innehåller allt du inte visste om Kikki Danielsson och sånt som även var nytt för mig”, skriver hon och fortsätter:

Det är både spännande och lite nervöst att snart låta er ta del av mina hemligheter, men jag hoppas ni är lika nyfikna som jag”.

I kommentarsfältet hyllade följarna dansbandsdrottningen, och flera berättade att de redan hade förbeställt hennes bok.

”Har förbokat och ser så fram emot att läsa din bok. Tack för att du delar med dig”, skriver en.

Annons

Många är vi som längtar efter att få läsa och dela din berättelse”, skriver en annan.

Kikki Danielsson byter karriär

Men det är inte bara boken som är ny för Kikki. Nu ska hon även bli uppläsare när hon spelar in ljudboksversionen av Du vet ingenting om mig. På Instagram delar nu förläggaren Anne Laurella en bild på Kikki som sitter i en studio och spelar in ljudboken.

Annons

Hon inte bara sjunger, hon även läser för oss, Kikki Danielsson. Här ur sin kommande bok Du vet ingenting om mig som släpps senare i oktober. Stay tuned”, skriver Anne.

Däremot kommer Kikki säkerligen dyka upp på scenen snart igen. Men visst är det spännande med nya utmaningar? Vi önskar henne stort lycka till!

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons