LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Kikki Danielssons tunga sjukdomstid – nu berättar hon: ”Kommer inte upp själv”

19 okt, 2022 
Kikki Danielsson är aktuell med sin självbiografi Du vet ingenting om mig som släpps i dagarna.
Nu berättar hon om den tuffa sjukdomskampen.
Slagit ut tänderna” berättar artisten i en intervju med Amelia.
Annons
3 saker vi älskar med Kikki DanielssonBrand logo
3 saker vi älskar med Kikki Danielsson

Den så folkkära artisten Kikki Danielsson, 70, har tagit sig långt in i folkets hjärtan med sin country- och dansbandsmusik genom hela hennes långa karriär.

Sångerskan är ständigt aktuell på scenen och nu dessutom med en bok! Boken som hon arbetat på som snart släpps för allmänheten är en självbiografi som speglar hennes framgångar och den 50 år långa karriären. Men hon berättar själv att det också är ett stort fokus på människan Kikki och inte bara artisten.

”Efter 50 år i rampljuset så tyckte jag att det var hög tid att nyansera bilden av mig, artisten, men kanske framför allt människan Kikki Danielsson. Berätta om alla de delar, erfarenheter och stunder som bildat den helhet som sällan stämmer med den allmänna uppfattningen om min person”, säger hon i ett pressmeddelande.

Annons

Till sin hjälp med skrivandet hade hon låtskrivaren och författaren Sören ”Sulo” Karlsson som Kikki arbetat med i många år.

Kikkis budskap med boken – vill ge en rättvis bild av sig själv

I biografin som heter Du vet ingenting om mig berättar hon för Amelia att hon vill berätta den sanna bilden av henne.

– Riktigt nerskitad har jag blivit. Bland det värsta är kollegor som använt mina tragedier till skrattobjekt i sina sketcher. Alkohol, reumatism, falukorvsberoende och allt vad det varit. Det är så respektlöst. Tanken är att få en chans att göra mig fri från alla falska rykten och strunt som skrivits i tidningar, säger hon i en öppenhjärtig intervju med Amelia.

Hon berättar också om sin sjukdom reumatism som hon ett tag försökte hålla hemlig. Men nu öppnar hon ofta upp sig om kampen på sina sociala medier. I somras när hon bytte medicin blev det inte som hon hade tänkt sig och hon var tvungen att ställa in en spelning på grund av biverkningarna.

Tuffa kampen med sjukdomen: ”Trillar jag..”

I intervjun med Amelia berättar hon att barnbarnen är stolta över henne. Att hon fortfarande står på benen trots sin svåra kamp med reumatismen och allt skitsnack hon fått stå ut med genom åren.

För att kunna gå ordentligt tar hon medicin men balansen har hon problem med.

– Jag har ramlat nedför min trappa många gånger och nästan slagit ut tänderna. Trillar jag så kommer jag inte upp själv, berättar Kikki för Amelia.

FOTO: TV4

Annons