Linus Wahlgren om stökiga tiden efter skilsmässan från Jessica Wahlgren

Linus Wahlgren & Jessica Wahlgren

Nio år har gått sedan Linus Wahlgren separerade från makeup-artisten Jessica Wahlgren efter fem år som gifta.
I en intervju i Nyhetsmorgon berättar han nu om den stökiga tiden efter skilsmässan.
– Ska det vara så svårt?, säger han.

Tillsammans med Christine Meltzer är Linus Wahlgren nu högaktuell med nya serien Udda veckor. Serien handlar om karaktärerna Frida och Jonas som skiljer sig efter flera år som gifta. I serien får man följa det tidigare paret när de försöker lista ut hur de ska förhålla sig till varandra efter separationen, men också hur de ska lösa vardagspusslet med de gemensamma barnen. Men det är inte bara i serien som Linus har varit med om detta.

Linus har nämligen behövt uppleva hela skilsmässoprocessen även i verkliga livet. Nu berättar han om tiden efter skilsmässan från den tidigare hustrun Jessica Wahlgren, och om bråken som uppstod när de försökte få ihop det trassliga vardagspusslet.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Linus och Jessica Wahlgrens kärlekshistoria

Linus och Jessica träffades för första gången på en fest för många år sedan. Med tiden uppstod det kärlek och år 2007 tog Linus och Jessica det stora steget att bli äkta makar. Under sitt äktenskap fick de barnen Linn och Colin och lyckan var total. Men efter fem år som gifta bestämde de sig tillslut för att gå skilda vägar.

Idag är de tidigare makarna goda vänner och båda är överens om att de har en fin relation. Men trots att de idag har det väldigt bra har det inte alltid varit helt frid och fröjd. Nu berättar Linus om den kaosartade tiden efter skilsmässan.

LÄS MER: Därför har Linus Wahlgren stängt av Tinder

Nya orden om tiden efter skilsmässan

Det är när Steffo Törnquist frågar om Linus kunde känna igen sig i karaktärerna som han berättar om tiden efter separationen från Jessica.

– Under inspelningen så kunde jag ju verkligen känna igen situationer dagligen. Framförallt det som kommer senare i serien, med livspusslet med barn som ska från den ena till den andra, säger han och fortsätter:

– Liksom "jag sa ju åt dig, du har inte packat ner grejerna i väskan som ska till mig nu! Då måste jag ju åka fram och tillbaka och hämta. Ska det vara så svårt? Måste vi göra en kalender?"

Maria Forsblom frågar då om han kunde se det komiska i allting eller om det faktiskt blev lite jobbigt.

– Både och. Det var absolut situationer som man garvade åt och kände igen sig i men också situationer som var såhär, ja, så blev det nu. Det kanske var det som var tänkt men så blev det, svarar han.

LÄS OCKSÅ: Så lever Morgan ”Mojje” Johansson Milacki från Nicke & Mojje idag

LÄS OCKSÅ: Felix Herngren har 6 barn – så ser sönerna och döttrarna ut idag

SENASTE NYTT!