Så lever Morgan ”Mojje” Johansson Milacki från Nicke & Mojje idag

Nicke & Mojje

Han var älskad barnprogramledare i många år.
Kort efter hjärtinfarkten i Let´s dance 2009 försvann Mojje ur rampljuset och idag har han en ny karriär i sin pappas företag.

Morgan ”Mojje Johansson Milacki 49, var i mitten av 90-talet med i bandet Together som gjorde ledmotivet till den svenska såpoperan Vänner. Därefter blev Mojje, som han kallades programledare för TV4:s barn satsning Lattjo Lajban. Men det riktigt stora genombrottet för den unga publiken kom år 2000 då han var ena halvan av Nicke & Mojje tillsammans med Niclas Wahlgren, 55.

Sen rullade det på en stund. 2007 fick han istället göra programmet Mimmi och Mojje i TV4, och 2009 fick han den största bekräftelsen man kan få på att vara uppskattad av TV4 genom att bli en av deltagarna i Let´s dance.

Hjärtinfarkt i Let's dance

I Let´s dance gick dock ingenting som Mojje hade tänkt sig. Istället drabbades han av en hjärtinfarkt mitt under direktsändning och fick avbryta tävlingen. Som ambassadör för Hjärt- och lungfonden berättade han i en kampanj 2016 att han redan under repetitionerna en kväll känt att han fått svårt att andas, men att det var under sändningen det small till ordentligt:

Under tävlingen två dagar senare hände det igen. Jag fick otroligt ont mitt i bröstet. Det kändes som att en elefant stod på mig och vägrade att kliva av. Så fort röda lampan på kameran hade slocknat så föll jag ihop.

Läkaren i studion trodde att han drabbats av panikångest, men väl hemma på Gotland tog han ett EKG, varpå de skickade honom raka vägen till Karolinska sjukhuset i Stockholm med helikopter för operation:

Jag hade fått en propp i ett av hjärtats kärl som stoppade upp blodet och de var tvungna att spränga den proppen.

Mojjes nya liv

Efter det fick Mojje en annan syn på livet. Han insåg att det var de nära och kära, framför allt sönerna Theo, 20, och Milo, 16, som betydde mest för honom, och han försvann allt mer ut ur rampljuset även om han var med i Körslaget 2010 och i Fångarna på fortet 2012. Han förklarade:

LÄS MER: Beslutet för Gunhild Stordalen – stöttas av Petter Stordalens systeR

Saker som är ytliga och kunde vara viktigt för mig förut som dyra bilar och sånt har jag valt bort. Jag älskar och uppskattar upplevelser med familj och vänner som resor, sticka till stranden, grilla och bara att få tid ihop. När barnen går och lägger sig och jag sitter och pratar med dom på kvällen - då kommer hela dagen upp. Vi skrattar och fnittrar mycket.

Efter hjärtattacken undviker han stressiga situationer så gott det går och lägger mer tid på att sköta om sin kropp.

2015 gifte sig Mojje med sin nuvarande fru Pernilla Milacki, 48, i Marbella, Spanien. På sin Instagram skrev han då:

”Kan inte bli bättre än så här”

Mojjes nya karriär

Under fem års tid efter bröllopet fortsatte även Mojje att uppträda som artist på företagsevenemang och liknande, men när pandemin kom för ett drygt år sedan insåg han att det var dags att helt sadla om. Han började jobba på sin pappas företag som syr båtkapell. Han berättade nyligen i Aftonbladet:

Jag har pendlat mellan hemmet i Stockholm och Varberg. Jag var snabb med omställningen. Jag har haft turen att det har gått bra under ganska många år så jag har haft så jag har klarat mig, men det får absolut inte fortsätta. Och min privata ekonomi har räddats av att jag har kunnat sadla om och sy båtkapell och det är dessutom en framtidsvision jag har haft ändå så det var en bra tajming.

Han förklarade att han blixtsnabbt tog beslutet att sadla om och att det är typiskt för hans natur:

– Ställs jag inför ett problem så löser jag det. Jag har alltid varit sådan. Nu är det här min pappas firma, men hade jag inte haft det så hade jag hittat på något annat. Vill man så kan man. För mig har hela det här året varit en personlig utveckling. Visst, det är jätteroligt att vara artist, men jag har turnerat i 30 år. För mig är det så att jag fortsätter gärna turnera och musiken är en sak, branschen är något helt annat. Då gör jag hellre något annat vid sidan om. Jag tror att i framtiden har man inte bara ett yrke utan två.

LÄS OCKSÅ: Benjamin Ingrossos första ord om exet Linneas nya kärlekslycka

LÄS OCKSÅ: Soraya Lavasani tvingas avbryta inslaget med doktor Mikael i direktsändning

SENASTE NYTT!