Benjamin Ingrossos första ord om Linnea Widmarks nya pojkvän

Benjamin Ingrosso och exflickvännen Linnea Widmark

Benjamin Ingrosso har både pratat och sjungit om uppbrottet från exflickvännen Linnea Widmark.
Men en grej har han inte nämnt – Linneas nya pojkvän. Nu bryter Benjamin tystnaden.
Slå på ljud

I sex års tid var Benjamin Ingrosso tillsammans med flickvännen Linnea Widmark. Deras förhållande var som taget ur en romantisk tonårsfilm – och första gången de visade upp sin kärlek offentligt var när Benjamin deltog och vann Let's dance 2014. Då fanns Linnea vid sin pojkväns sida och stöttade honom hela vägen.

Därefter har förhållandet haft sina svackor. Under en tid gjorde de slut, för att sedan hitta tillbaka till varandra. Men 2019 stod det klart att uppbrottet var definitivt.

LÄS MER: Familjens markering mot Phillipe – efter uppbrottet från Bianca

När Benjamin Ingrosso var med i Så mycket bättre, som spelades in sommaren 2020, handlade flera av hans tolkningar om just känslorna runt uppbrottet från Linnea, och han valde dessutom att tala ut om vad det var som orsakade deras beslut att göra slut.

Därför tog det slut med Linnea Widmark

– Vi var ändå tillsammans i sex år. Det var hela min uppväxt. Och sen blev det… Hon åkte iväg utomlands och blev väl kär i någon annan. Det blev ju att vi gjorde slut på telefon liksom, berättade han i Så mycket bättre.

Att minnas tillbaka på det hela fick honom dessutom att bryta ihop framför kamerorna:

– Jag trodde jag skulle komma över det så jävla mycket. Snabbare liksom. Så sitter man ett och ett halvt år senare och bara fortfarande skriver om det, säger Benjamin.

Linnea Widmark och Benjamin Ingrosso

Benjamin och Linnea var tillsammans i sex års tid, uppbrottet var svårt att komma över för Benjamin.

Karin Törnblom/TT

I en stor intervju med Café berättar han nu om händelsen:

– Men när jag var med i Så mycket bättre så satt jag i en synk och bröt ihop och började gråta över henne. Då blev jag mest trött på mig själv och kände att jag var en sopa. Jag tyckte det var jobbigt att vara den som blev lämnad, och att alla skulle titta på mig som att jag var en förlorare.

”Blev ihop med sin surfinginstruktör"

Linnea Widmark har sedan uppbrottet från Benjamin lämnat Sverige och flyttat till Costa Rica. Där har hon en ny pojkvän som hon visat upp på sin Instagram flera gånger.

Benjamin Ingrosso har dock haft svårt att acceptera hur allt blev och även avslutades.

– Jag växte upp med de här romantiska filmerna där det alltid var ett lyckligt slut, och så blev det inte så. Det var som en film, hon drog till Costa Rica och blev ihop med sin surfinginstruktör. Men vänta, det ska inte vara så här, kände jag, säger han till Café.

Låten Dance you off – som han vann Melodifestivalen med och sedan gjorde succé med i Eurovision – var ett försök att vinna tillbaka Linneas hjärta efter uppbrottet. Och Benjamin Ingrosso är öppen med hur han hanterat sitt krossade hjärta och står för att det gjort väldigt ont, men han är samtidigt mån om att prata om det hela för att kanske kunna förändra en norm han ser som ett problem.

– Jag skrev låtar för att få tillbaka henne. Jag skrev låtar för att hon skulle höra dem och förstå att jag ville ha tillbaka henne. Men när jag bröt ihop på Gotland så ville jag ändå att det skulle sändas, för det är så mycket normer om att snubbar ska vara starka och … jag är verkligen inte det, säger han till Café.

LÄS OCKSÅ: Peg Parnevik om svåra tiden med Filip under Let's dance

LÄS OCKSÅ: Christina Schollin lämnar landet utan Hans – familjens oro

FOTO: Karin Törnblom/TV4

SENASTE NYTT!