TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

Linda Hammar om sorgen efter fästmannen Lars-Åkes bortgång

18 feb, 2023 
Jonna Lawaetz
Linda Hammar
Välkommen till Köping-profilen Linda Hammar är tillbaka i tv-rutan med ännu en säsong av programmet.
Nu öppnar hon upp sig om den stora sorgen efter fästmannen Lars-Åkes bortgång.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Marko Lehtosalos känslomässiga låt med mamma Irma: ”Att det inte bara slutade i misär”Brand logo
Marko Lehtosalos känslomässiga låt med mamma Irma: ”Att det inte bara slutade i misär”

Det har återigen blivit dags för Linda Hammar, 50, att samla sina vänner i tv-serien Välkommen till Köping. Programmet hade premiär på Discovery+ och Kanal 5 under 2020 och skildrar livet för ett antal personer i kommunen med funktionsnedsättningar.

Men konceptet har funnits sedan 2007, serien gick tidigare under namnet I en annan del av Köping på TV4, innan pausen 2017 och senare namn- och kanalbytet.

Huvudperson i serien är som bekant Linda Hammar, som är storasyster till programledaren Filip Hammar – känd från bland annat duon Filip och Fredrik.

Linda Hammar om sorgen – ett år efter fästmannens bortgång

Det är i vanlig ordning vännerna Mats Halvarsson, Torbjörn ”Tobbe” Jonsson och Frans ”Frasse” Pettersson som gör Linda sällskap i programmet. I säsongens första avsnitt var det även ett annat bekant ansikte som gästade programmet – nämligen Rickard Olsson, som ska hjälpa till att anordna en bingokväll.

Annons

Men innan dess passar Rickard och Linda på att ta en fika för att prata om livet. Det har hänt en del i Lindas liv den senaste tiden och Rickard frågar hur hon mår.

– Ja det har varit lite vändor fram och tillbaka, lite med Lars-Åke som dog. Och sen bröt jag benet och jag fick corona, säger Linda och fortsätter:

– Men jag är positiv ändå, det är jag.

Lars-Åke och Linda blev ett par 2010 och förlovade sig drygt ett år senare, under midsommarhelgen 2011. Men för ungefär ett år sedan nåddes vi av beskedet att Lars-Åke gått bort efter en tids sjukdom. I programmet berättar Linda om hur det känns.

– Lite jobbigt såklart, vi var ju ihop i elva år och vi var förlovade också, säger Linda och fortsätter:

– Den senaste tiden har jag mått ganska dåligt, sen jag förlorade min livskamrat. Det är förevig kärlek. Jag har inte haft lika mycket energi, då orkar man ju inte göra saker som man brukar. Jag är inte bortglömd iallafall, det är bra. Mina kompisar betyder väldigt mycket för mig. Nu försöker jag leva vidare, jag kan inte sluta leva.

Rickards okända relation till Linda Hammar

Det är inte första gången som Rickard och Linda syns i rutan ihop. För Hänt har Rickard tidigare berättat att deras relation går långt tillbaka, och att de samarbetade redan 2006.

Annons

Nyligen fick Rickard även äran att vara toastmaster på Lindas 50-årsfest – som Hänt tidigare skrivit om.

Jag fick ju vara toastmaster på hennes 50 års kalas i december. Och ja vi har gjort TV förr. Bingolotto 2006 då var hon slutsiffergeneral tillsammans med Mats i påskspecialen. Sedan gjorde vi Kristallen ihop 2009 och jag har besökt henne i Köping och gjort reportage också..... så jo, we go way back” (går långt tillbaka), skriver Rickard i ett meddelande till Hänt.

Rickard delar med sig av fina ord om vännen.

Man pratar om glädjespridare lite lättsamt ibland men Linda är i sanning en glädjespridare . Man mår alltid bättre å ser världen ljusare efter ett möte med Linda

FOTO: Discovery+

Annons