LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Välkommen till Köping-profilen avliden – Linda Hammars sorg

14 mar, 2022 
Köping-profilerna
Välkommen till Köping-profilen har gått bort.
Det är Linda Hammars kärlek Lars-Åke Fransson som avlidit efter en tids sjukdom.
Annons
Linda Hammar om tuffa tiden under pandemin: ”Ledsen mycket”Brand logo
Linda Hammar om tuffa tiden under pandemin: ”Ledsen mycket”

Tv-profilen Linda Hammar blev snabbt en folkkär tv-personlighet när hon i mitten på 2000-talet slog igenom med sin medverkan i tv-serien I en annan del av Köping.

I den dokumentära serien får tittarna följa med och följa livet på ett gruppboende för människor med intellektuella funktionsvariationer. Skapare till serien är Lindas egen lillebror Filip Hammar.

Linda har även fungerat som berättarröst genom den populära serien, som bland annat vunnit priser på tv-galan Kristallen.

Linda Hammars stora sorg

Linda har de senaste åren levt tillsammans med Lars-Åke Fransson, som även han synts till flitigt i serien. Lars-Åke och Linda lev ett par 2010 och förlovade sig drygt ett år senare, under midsommarhelgen 2011.

Annons

Nu sörjs han av sin familj och fästmön Linda, samt Lindas bror Filip.

– Det är med sorg vi måste berätta att Lars-Åke, Lindas fästman, har gått bort efter en tids sjukdom. Saknaden är stor. Våra tankar går till hans familj och vänner. Nu ska vi ta hand om varandra och vårda minnet av Lars-Åke. Vi ber om att få bearbeta detta och sörja ifred, hälsar familjen Hammar genom Lindas lillebror Filip Hammar till Aftonbladet.

Nya säsongen sänds – trots dödsfallet

Lars-Åke Fransson tv-debuterade i den fjärde säsongen av I en annan del av Köping.

I höstas meddelade Kanal 5 att man köpt in en andra säsong av serien, som nu heter Välkommen till Köping. Trots det tragiska dödsfallet kommer kanalen att sända säsongen, där Lars-Åke Fransson medverkar.

– Vi har varit i kontakt med Lars-Åkes familj och närmaste och det är deras önskan att vi även i fortsättningen visar det material som finns inspelat med honom och hans vänner, säger Anders Kilander, pressansvarig för Välkommen till Köping på Kanal 5 och Discovery+, till Aftonbladet.

FOTO: Janerik Henriksson/TT/Kanal 5

Annons