LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Rickard Olsson dyker upp i Välkommen till Köping – okända relationen

28 jan, 2023 
André Färnsveden
Rickard Olsson.
Inför tredje säsongen av Välkommen till Köping visar kanalen vad tittaren kan förvänta sig från serien.
Och en av dem visar sig vara programledaren Rickard Olsson.
Det härligaste och mest livsbejakande gäng man kan hänga med”, skriver Rickard till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Linda Hammar om tuffa tiden under pandemin: ”Ledsen mycket”Brand logo
Linda Hammar om tuffa tiden under pandemin: ”Ledsen mycket”

Det har nu blivit dags för Linda Hammar, 50, att ännu en gång samla vännerna i tv-serien Välkommen till Köping. Programmet hade premiär på Discovery + och Kanal 5 under 2020 och skildrar livet för ett antal personer i kommunen med funktionsnedsättningar.

Men konceptet har funnits sedan 2007, serien gick tidigare under namnet I en annan del av Köping på TV4, innan pausen 2017 och senare namn- och kanalbytet.

Huvudperson i serien är som bekant Linda Hammar, som är storasyster till programledaren Filip Hammar – känd från bland annat duon Filip och Fredrik.

Här dyker Rickard Olsson upp i Välkommen till Köping

Men det verkar inte bara vara vännerna Mats Halvarsson, Torbjörn ”Tobbe” Jonsson och Frans ”Frasse” Pettersson som är med i år. Det visar sig att de även får besök av ett välkänt ansikte för svenska tv-tittare. Tidigare programledaren Rickard Olsson, 55, gör nämligen ett gäst-framträdande, vilket kanalen visar i trailern (1:44) till den kommande säsongen.

Annons

När Hänt når Rickard berättar han om inspelningen och berättar om lyckan över att få umgås med gänget från Köping.

Det var UNDERBART , det där är det härligaste och mest livsbejakande gäng man kan hänga med. Dom ger både glädje och perspektiv”, skriver Rickard.

Okända relationen till Linda Hammar

Men det är inte första gången som Rickard och Linda syns i rutan ihop. För Hänt berättar Rickard att deras relation går långt tillbaka, och att de samarbetade redan 2006.

Nyligen fick Rickard även äran att vara toastmaster på Lindas 50-årsfest – som Hänt tidigare skrivit om.

Jag fick ju vara toastmaster på hennes 50 års kalas i december. Och ja vi har gjort TV förr. Bingolotto 2006 då var hon slutsiffergeneral tillsammans med Mats i påskspecialen. Sedan gjorde vi Kristallen ihop 2009 och jag har besökt henne i Köping och gjort reportage också..... så jo, we go way back” (går långt tillbaka), skriver Rickard i ett meddelande till Hänt.

Rickard delar med sig av fina ord om vännen.

Man pratar om glädjespridare lite lättsamt ibland men Linda är i sanning en glädjespridare . Man mår alltid bättre å ser världen ljusare efter ett möte med Linda

FOTO: Charlotte Brunzell/TT

Annons